Auteursarchief: HGeluk

US 1 komt klaar in Franeker

Je bent successupporter of je bent het niet. Nee, natuurlijk had er geen verslag gekomen zonder deze stunt. Maar het uitje Franeker is simpelweg te mooi om in de vergetelheid te raken. Er moest wat op papier. Oké, het wedstrijdformulier is reeds ingelijst, aangetekend naar Hoorn verstuurd en daar vast ritueel verbrand. Toch nemen we onze thuisgebleven successupporters graag even mee terug naar Franeker, zaterdagavond.

Lees verder

Aanstaande zaterdag FEEST: US2 wordt kampioen en Sylvia is jarig!!

Summary in English follow Dutch

Lieve lieve lieve leden,

Aanstaande zaterdag (15 april) wordt een waanzinnig pingpongdagje!
En jullie zijn dan ook allemaal vanaf 18.00 harte uitgenodigd in de zaal van Tempo-Team.
Zo is de kans bijzonder groot dat de krijgers van US2 al voor de laatste wedstrijd het kampioenschap binnen kunnen harken in de 3e divisie. Het zou zelfs al kunnen gebeuren voordat er überhaupt een bal geslagen is zaterdag, dit hopen we natuurlijk niet. De ‘concurrent’ speelt namelijk al om 14.00u en als zij minder dan 7 punten halen kan de champagne al ontpopt worden… Beter van niet natuurlijk.
Nog een reden om vroeg te komen is dat we de verjaardag van Sylvia vieren. Ze bereikt de prachtige leeftijd van (3*6)-(4*2)+(7,5*4) jaar!
Om dit te vieren trakteren zij en haar vriend (met wie ze ontzettend samenwoont) geheel volgens de traditie bij de laatste thuiswedstrijd op boerenkool. Natuurlijk met worst of een PvdD-snack.

Lees verder

Kampioenenbal!

Dus het is tijd voor feest, bier, wijn, drank, drugs, prostituees en appeltaart!

Laatste competitieronde deze week. De balans na het vorige seizoen met voornamelijk saaie degradaties en roemloze handhavingen? Een regelrecht kampioenenbal! Inmiddels zijn er al 4 teams kampioen en daar kunnen er nog 4 bij komen. Das is Wahnsinn! Wunderbar! Fabelhaftig! Und noch so viel Deutsche unaussprechbare Wörter dazu.

Lees verder

Wetenschap op maandag! (3)

Wetenschap op maandag dinsdag!

Ouder worden & tafeltennis

Wetenschap op maandag - Ouder worden

Het is inderdaad dinsdag op de dag van schrijven, dat weet ik. Het kon niet anders, er moest op maandag wetenschap bedreven worden. Arme muisjes… Hun offer was for the greater good zullen we maar zeggen. Ze zullen nog lang door de eeuwige kaasvelden dartelen. Of in het vanillevla-paradijs. Muizen zijn gek op vanillevla.

Lees verder

Wetenschap op maandag! (2)

Wetenschap op maandag!

“Mental Practice”, de kracht van inbeelding

Wetenschap op maandag - Inbeelding

Stel: je ziet je teamgenoot een ogenschijnlijk makkelijke bal missen, die je zelf nooit mis had geslagen. Gevolg: je verbaast je er over dat ‘ie hem mis slaat. Soms zelfs met een kleine ergernis tot gevolg – “Hoe kun je die bal nou mis slaan?”. Vervolgens gaat je brein aan de haal met hetgeen je net gezien hebt en vooral hoe je die bal zelf wel raak zou hebben geslagen. Welke beweging had je anders gedaan? Langer gewacht, korter gewacht? Meer spin, minder spin? Toch langs het net?

Lees verder

Wetenschap op maandag (1)(inmiddels dinsdag): Kleding & Houding

Wetenschap op maandag!

Houding & Kleding.

Wetenschap op maandag

De komende weken een aantal wetenschappelijke onderzoeken die gerelateerd zijn aan tafeltennis. Speciaal voor jullie! Wat is er mooier dan een streepje voor hebben op de concurrentie?

We beginnen met een project uit 2005 van onderzoekers uit Engeland. In het kader van een groter onderzoek naar het psychologische effect van kleding en lichaamstaal op de tegenstander, leek het ze een goed idee om tafeltennis als uitgangspositie te nemen. Voornamelijk vanwege het grote psychologisch aspect in onze sport, wat onder meer het gevolg is van de zeer intieme 1-op-1 situatie. Je weet waarschijnlijk zelf wel hoe je je kunt ergeren aan een tegenstander…

Lees verder

US Training 2015-2016 (Woensdag)

English follows Dutch

Beste US-leden,

De woensdagtrainingen starten weer vanaf morgen in de zaal van Tempo Team. Door de aanhoudende drukte heeft jullie bestuur besloten de trainingen (bij wijze van experiment) in 2 groepen op te splitsen/aan te bieden.

Groep 1 (zie lijst onderaan de mail) zal onder leiding van Ronald training krijgen van 19.00-20.00 uur (zaal open om 18.30 uur).

Groep 2 zal onder leiding van Pieter training krijgen van 20.00-21.00 uur.
Bij onderbezetting in de groepen kan er wel gewoon gespeeld worden, maar de indeling is
Lees verder

Dylan Kret clubkampioen 2015

Dylan Kret clubkampioen US Tafeltennis
“Je moet gewoon het plastic z’n werk laten doen.”

Aldus het citaat van de heer Kret na afloop van de finale. Zo zag het er vanaf de kant in ieder geval ook uit. “Kijk, het is simpel: je moet tegenstanders alles over tafel laten beuken en zelf alles terugbrengen.” Blijkbaar is Kret ook voorstander van de Cruijffiaanse revolutie.
Lees verder