Categorie archief: Diversen

Sport Europe US open 90’s edition 2017

Lieve tafeltennisvrienden,

Op zaterdag 9 september 2017 zal de negende editie van het leukste toernooi van Nederland plaatsvinden, de Sport Europe US Open 90’s Edition!

Er wordt gespeeld in de klassen AB, C, D, E, F en GH. Voor elke klasse zijn er mooie prijzen te winnen. Voor de AB winnaar zal dit 100 euro zijn. Mochten er in een bepaalde klasse te weinig aanmeldingen zijn, dan kan deze met een andere worden samengevoegd. Iedereen speelt minimaal een vierkamp. Zowel voor de winnaars als voor de verliezers zijn er vervolgrondes volgens een afvalsysteem. Dames en heren spelen gemengd en worden ingedeeld aan de hand van de ELO rating.
Lees verder

Aanstaande zaterdag FEEST: US2 wordt kampioen en Sylvia is jarig!!

Summary in English follow Dutch

Lieve lieve lieve leden,

Aanstaande zaterdag (15 april) wordt een waanzinnig pingpongdagje!
En jullie zijn dan ook allemaal vanaf 18.00 harte uitgenodigd in de zaal van Tempo-Team.
Zo is de kans bijzonder groot dat de krijgers van US2 al voor de laatste wedstrijd het kampioenschap binnen kunnen harken in de 3e divisie. Het zou zelfs al kunnen gebeuren voordat er überhaupt een bal geslagen is zaterdag, dit hopen we natuurlijk niet. De ‘concurrent’ speelt namelijk al om 14.00u en als zij minder dan 7 punten halen kan de champagne al ontpopt worden… Beter van niet natuurlijk.
Nog een reden om vroeg te komen is dat we de verjaardag van Sylvia vieren. Ze bereikt de prachtige leeftijd van (3*6)-(4*2)+(7,5*4) jaar!
Om dit te vieren trakteren zij en haar vriend (met wie ze ontzettend samenwoont) geheel volgens de traditie bij de laatste thuiswedstrijd op boerenkool. Natuurlijk met worst of een PvdD-snack.

Lees verder

Clubkampioenschappen en weekendje weg

Geachte fijne leden van US,

De jaarlijkse Clubkampioenschappen en het jaarlijkse US-weekend komen er aan. Wil je aan (één van) deze evenementen meedoen? Stuur dan een email naar ustafeltennis@gmail.com
En maak de deelname kosten over naar rekening NL67 ABNA 0436 7414 66 t.n.v. US Tafeltennis te Amsterdam o.v.v. je naam en inschrijving Clubkampioenschappen en/of US-weekend
Lees verder

Kampioenenbal!

Dus het is tijd voor feest, bier, wijn, drank, drugs, prostituees en appeltaart!

Laatste competitieronde deze week. De balans na het vorige seizoen met voornamelijk saaie degradaties en roemloze handhavingen? Een regelrecht kampioenenbal! Inmiddels zijn er al 4 teams kampioen en daar kunnen er nog 4 bij komen. Das is Wahnsinn! Wunderbar! Fabelhaftig! Und noch so viel Deutsche unaussprechbare Wörter dazu.

Lees verder

Wetenschap op maandag! (3)

Wetenschap op maandag dinsdag!

Ouder worden & tafeltennis

Wetenschap op maandag - Ouder worden

Het is inderdaad dinsdag op de dag van schrijven, dat weet ik. Het kon niet anders, er moest op maandag wetenschap bedreven worden. Arme muisjes… Hun offer was for the greater good zullen we maar zeggen. Ze zullen nog lang door de eeuwige kaasvelden dartelen. Of in het vanillevla-paradijs. Muizen zijn gek op vanillevla.

Lees verder

Wetenschap op maandag! (2)

Wetenschap op maandag!

“Mental Practice”, de kracht van inbeelding

Wetenschap op maandag - Inbeelding

Stel: je ziet je teamgenoot een ogenschijnlijk makkelijke bal missen, die je zelf nooit mis had geslagen. Gevolg: je verbaast je er over dat ‘ie hem mis slaat. Soms zelfs met een kleine ergernis tot gevolg – “Hoe kun je die bal nou mis slaan?”. Vervolgens gaat je brein aan de haal met hetgeen je net gezien hebt en vooral hoe je die bal zelf wel raak zou hebben geslagen. Welke beweging had je anders gedaan? Langer gewacht, korter gewacht? Meer spin, minder spin? Toch langs het net?

Lees verder