Wederom een gelijkspel voor dames 1

Zaterdag 16 november. Het was weer zover, er stond een wedstrijd gepland in de Eredivisie voor de dames van het eerste team. Dit keer was Scyedam de tegenstander.Eindelijk een wedstrijd waarbij je niet van tevoren kon zeggen dat je geen kans hebt op een paar punten! Vooraf kon wel vrij zeker gezegd worden dat de uitslag maar twee kanten op kon gaan: 6-0 verlies of 3-3. We hadden immers tot noch toe alleen deze uitslagen neergezet… Zou een eerste overwinning er dan toch in zitten?

Renate beet het spits af tegen Patricia Smith. Patricia is een lastige speelster met behoorlijk wat balgevoel en een goede mentaliteit. Dat laatste liet ze in de eerste game direct zien. Een 10-6 achterstand werd omgebogen in gamewinst en Renate werd met een slecht gevoel teruggestuurd naar de kant waar gelegenheidscoach René de Smet moest proberen om Renate weer op het juiste pad te krijgen. Na wederom verlies in de tweede game werd de rug gerecht en won Renate de volgende 2 games vrij simpel. De vijfde en beslissende set was een ware thriller die uiteindelijk met 2 punten verschil (13-11) in het voordeel van Renate werd beslist. We stonden op voorsprong!

Hierna mocht Esther (die de laatste tijd erg lekker aan het ballen is!) het opnemen tegen Nikki Eerland. Met lange noppen op backhand en korte noppen op forehand is Nikki een lastig te bespelen tegenstandster en van tevoren was dan ook duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden. Esther speelde echter vanaf het begin geconcentreerd en effectief en haalde daarmee de eerste game met 11-7 binnen. De tweede game gingen met dezelfde cijfers verloren, maar het spel was goed en een overwinning zat er zeker in. Hier liet Esther in het vervolg van de wedstrijd geen twijfel meer over bestaan. Met goede services en aanvallende forehands werd de derde game gewonnen en in de vierde game bleef Esther koel boven de 10. Na een tactische time-out op 15-14 werd de wedstrijd mooi uitgemaakt en was de 2-0 voorsprong een feit.

In de derde wedstrijd van de dag, tussen Imke en Charell Schoonbrood, leek “the winning mood” te worden voortgezet. Imke won de eerste game soepeltjes met 11-8 en leek er lekker in te zitten. Charell kwam echter steeds beter in haar spel en knokte zich met goede spinballen (vooral vanaf haar mooie backhand) helemaal terug in de wedstrijd en liet Imke in de tweede game kansloos. Hoewel de derde game lange tijd gelijk op ging, viel deze toch de kant van Charell op met 8-11. Hierna was het verzet van Imke helaas gebroken. De vierde game ging ook naar Charell, wat het eerste punt voor Scyedam betekende. Tussenstand: 2-1.

Na de pauze was het aan Renate en Nikki om te bepalen of de voorsprong van US groter zou worden of dat de stand gelijk zou worden getrokken. Vooraf was al duidelijk dat Renate het niet makkelijk zou gaan krijgen met het spel van Nikki en dat kwam in de wedstrijd ook tot uiting. Nikki speelde zeer degelijk en gaf Renate weinig kans om in haar spel te komen. Met 7, 6 en 7 ging de pot terecht de kant van Nikki op en was de stand gelijk: 2-2.

Aan Imke de beurt om het strijdperk wederom te betreden. Dit maal tegen Patricia. Imke had de nodige moeite met de service van Patricia en kwam daardoor niet echt lekker in haar spel. De wedstrijd ging dan ook in drieën verloren, hoewel er zeker in de eerste en derde game kansen waren (deze games gingen met twee punten verschil verloren). Tussenstand: 2-3.

Zou het dan toch gebeuren? Zou er een andere uitslag dan 6-0 of 3-3 komen? Of zou Esther de stand recht kunnen trekken en er een vertrouwde 3-3 van kunnen maken? Dat laatste was het geval! Esther speelde een goede wedstrijd tegen Charell en kon de spreekwoordelijke druk op de ketel houden. Met een nette 3-0 overwinning sloeg Esther daarmee het gelijkmakende punt binnen!

Al met al was de 3-3 eindstand een prima resultaat. Imke had een beetje een offday. Normaal gesproken zou zij ook best een wedstrijd hebben kunnen meepakken, maar vandaag zat het er helaas gewoon even niet in. Volgende week zal zij echter weer vlammen als vanouds!Met het gelijkspel mogen beide teams tevreden mee zijn, maar in de voorjaarscompetitie komen we dit team weer tegen en dan zullen we natuurlijk proberen een puntje meer te pakken!

Geef een reactie