Dylan Kret clubkampioen 2015

Dylan Kret clubkampioen US Tafeltennis
“Je moet gewoon het plastic z’n werk laten doen.”

Aldus het citaat van de heer Kret na afloop van de finale. Zo zag het er vanaf de kant in ieder geval ook uit. “Kijk, het is simpel: je moet tegenstanders alles over tafel laten beuken en zelf alles terugbrengen.” Blijkbaar is Kret ook voorstander van de Cruijffiaanse revolutie.

In de kwartfinales liet Angelo Antonietti de nog last-van-de-op-wereldreis-opgelopen-jetlag Arco Visser kansloos. Pieter Danes won eenvoudig van Benjamin Knop, Jean Paul Montanus liet Merit de Jeu in tranen achter (grotest taalgebruik) en wist Kret Han Geluk uit te schakelen.

Bij het wedkantoor van US had menigeen z’n geld gezet op Antonietti, maar Danes dacht daar in de halve finale anders over. Koekkoek. Kret wist Montanus eenvoudig uit evenwicht te brengen, waardoor de finale tussen Danes en Kret ging. Twee spelers die allebei nog nooit clubkampioen zijn geworden bij US, maar omdat Tycho Dekkers zo nodig zijn kruisbanden moest scheuren, kwam er überhaupt een nieuwe winnaar.

Na een 2-0 voorsprong voor Kret kon Danes nog 1 game iets terug doen, maar toen het wedstrijd “wie de bal het langst op tafel kan spelen” van start ging in de 4e, bleek Kret toch de sterkere.

Geef een reactie