CLUBKAMPIOENSCHAP US NAAR GRONINGER

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor onze interne gladiatorenstrijd onder de naam clubkampioenschappen. Grote favoriet Tycho Dekkerskreeg er dit jaar een geduchte concurrent bij in de persoon van Jeroen Hendriks. Voor wie hem nog niet kent, de noorderling vliegt elke zaterdag over om ons eerste team te versterken. Andere kanshebbers waren Pieter DanesJean Paul Montanus en regerend clubkampioen Dylan Plett.

Na een hevige strijd in de twee A-poules met verrassingen over en weer (Pieter wint van Jeroen, Dylan van Tycho) was het Jean Paul die als eerste uitdager het veld moest ruimen. Daarnaast leverde dit in de halve finale al de eigenlijke droomfinale Tycho – Jeroen op. Een geweldig spelende Jeroen liet zien dat hij niet voor niets z’n bed was uitgekomen en stuurde Tycho met 3-0 terug naar mental coach Gerard HappĂ©. In de andere halve finale woedde de slag om team 2. Pieter bleek de Surinaamse maaltijd nog niet goed verteerd te hebben en delfde met 3-1 het onderspit tegen een scherpe Dylan.

De jeugd had dus de finale, team 1 tegen team 2, Groningen tegen Amsterdam. De finale had een conjunctuurgolf van asjemenou. Na een vliegende start van Dylan leek het zo goed als beslist. Bij 2-0 en 9-7 voor keerde de partij echter 180 graden. Jeroen sleepte de derde game er 9-11 uit, schopte het vervolgens wederom met 9-11 tot een vijfde en won deze overtuigend. De beker gaat dus mee naar het hoge noorden! Broezen!

Geef een reactie