De derde vrijdag-thuiswedstrijdavond in de AC hal van dit seizoen!

Beste US-ers,

De derde vrijdag-thuiswedstrijdavond in de AC hal van dit seizoen!
Na weken van rust, carnaval, voorjaarsvakantie en wintersportactiviteiten in de Dolemieten wordt het weer een gezellige en sportieve avond tot in de vroege uurtjes!

Wel zijn er momenteel vanwege het Coranavirus een paar belangrijke vragen vooraf te beantwoorden:

Is de AC-hal nog bereikbaar?
Indien je niet direct langs het OLVG komt dan is de AC hal nog bereikbaar. Kom je te dichtbij dan heb je kans dat je gelijk in quarantaine binnen gehouden gaat worden.

Is niezen in de blote elleboog tijdens het pingpongen wel toegestaan?
Uiteraard is dat wel toegestaan, echter de vraag is of je tijdens de rally de bal nog kan blijven volgen en of je niet de tegenstander zodanig doet opschrikken dat er geen letbal wordt gegeven maar direct het punt naar de tegenstander gaat!

Geven de we de tegenstanders nog wel een hand bij aanvang van de wedstrijd?
Nee, dat wordt afgeraden. De alternatieven zijn: a) handopsteken, b) boks met de elleboog waar niet in geniest wordt c) verbaal aan geven  “succes” of “sterkte” (“veel plezier” mag echter niet).

Is het virus overdraagzaam via het pingpongballetje?
Indien het balletje in de mond gestopt wordt wel; indien er zo weinig mogelijk contact is met de bal (vlakke hand en de bal zo hoog mogelijk opgooien tijdens de service) dan is het afhankelijk van het effect wat er aan de bal wordt meegegeven.

Kunnen we nog in het sportcafe gewoon uit hetzelfde glas drinken?
Bij voldoende alcoholpercentage zal het glas vanzelf ontsmet zijn. Het barpersoneel zal er op toe zien. Overigens zal er helaas geen Mexicaans bier uit de fles geschonken worden.

En is na afloop draadloos betalen met een pinpas veilig genoeg?
Nee, dat is in de AC hal nooit veilig genoeg; vraag bij binnenkomst of je op rekening mag betalen dan wel of ze een Tikkie kunnen sturen. 

Heb je nog meer vragen? Reageer dan voor vrijdagavond 19.00 uur doormiddel van een reactie en er zal een vrijblijvend advies komen voor aanvang van de wedstrijden.

Dan de wedstrijden:

US6: moet spelen tegen Sporting SDO 1, de favoriet voor het kampioenschap! 
Aangezien Mihai (terug van hoogte-stage in Noord-Italie, proefwerk-weken en rapportvergaderingen) zijn debuut in de voorjaarscompetitie gaat maken versterkt met kopman Charles (hexadecimale kleurcode #f8ebd8 is tijdelijk niet leverbaar) en Martijn, die geheel voorzien is van een Ortho Medidu tafeltennis-achter-de-elleboog-bandage uit Duitsland (Deze brace kwam van alle tafeltennis-braces het beste uit de bus als het gaat om het eerste bal contact bij het serveren) verwacht ik dat de tegenstanders hun slogan “Samenspel Doet Overwinnen” niet waar kan gaan maken. Zij hebben nu al een hele lange thuisreis voor de boeg hebben naar Hillegom. Reeds eerder hebben ze al deze week hun team-uitje naar de Keukenhof moeten afzeggen vanwege de aanwezigheid van de bloembol “Dahlia Karma Corona”. Op zich is dat een bloembol met een subtiele zalmkleur op een zacht gele ondergrond met -voor een Dalia- perfect gevormde bloemen die warmte geven aan de tuin maar ook deze bloembol moet nu eerst in quarantaine gehouden worden alvorens zij opgenomen kunnen worden in het bloemboeket voor de eindoverwinning van Sporting SDO.

US7: moet spelen tegen Patrios 2, de onderste in de poule met nog maar 2 Chinezen het team (?). Ik begrijp dat US7 mogelijk een opstellingsprobleem en mogelijk een invaller nodig heeft. Zowel je rating als wel het besmettingspercentage kan drastisch stijgen.

US8: moet spelen tegen Victory’55 6, het team met illustere Volendamse namen als Plat (ja, familie van…), Buys (Ook familie), Jonk (ook), Kemper (ja), Molenaar (?) en Groot (nee, die niet). De vraag is of US8 in staat is om met 8-2 te winnen zodat ze stuivertje kunnen wisselen met de laatste plaats met hun directe tegenstanders?

US9: moet spelen tegen ZTTC 5 een team met maar liefst 7 spelers. US9 heeft maar liefst 6 spelers dus de ‘Uitslag’ zal verrassend kunnen worden. US9 staat op de laatste plaats dus wellicht dat Niels van der Neut wel speelt (conditioneel heel sterk; heeft aangegeven naast 6 enkelpartijen ook nog wel de dubbelpartijen te kunnen spelen) en/of Pieter Koenders (die zijn goede invalbeurt bij US6 omschreef als een “trainingsavondje met een goed glas koude, droge witte wijn in de hand”). Naar verluid zal de video-stream van Maarten ook weer te bewonderen zijn. Dit keer niet vanaf de tribune maar vanuit kleedkamer 2.

US10: moet tegen the Victory 6 (nee, geen familie maar wel met ene Groot). In het team wordt hard gestreden om de positie van kopman. Waar het eerst nog ging om 4 spelers (Waar is Jeska overigens gebleven?) strijden slechts Joost en Mark B. om de positie van kopman. Bij gelijke percentage van 78% bepaald de rating dat Joost aan kop gaat. Amos en Boudewijn zijn nog in overleg om andere criteria te bedenken. Gedacht wordt aan traingsuren (alleen bij US) vermenigvuldigd met het halve percentage van de gewonnen dubbels. Ook dit blijkt in het voordeel van Joost uit te pakken, tenzij het verlies van het dubbel Mark/Joost tegen TSTZ extra zwaar mee moet wegen.
Het team wil graag vrijdagavond in het Sportcafe in overleg met iedereen om tot een zo objectief wegens oordeel te komen. Reacties zijn nu al welkom!

US11: moet spelen tegen Rijsenhout 1 die samen met US11 op de eerste plaats staan met maar liefst 24 punten uit 3 wedstrijden. Abdu staat nog op 100% maar Tom van Es (en Mohammad) zit hem op de hielen en heeft een hogere rating. Overigens heeft ttv Rijsenhout bedacht dat pingpong geen balsport is maar een denksport aangezien concentratie voorop staat. Zij verzoeken dan ook om niet onnodig te roepen of hard te praten en niet achter hun speeltafel door te lopen tijdens een rally om de de bal te pakken. Ik hoop overigens dat Omar en onze aanwinsten uit Afdeling Midden, Bart en Layla ook van de partij zijn. Gezien hebbende de achternaam kom ik er nu pas achter waarom Layla zo goed kan kaarten of is het nu zo dat alles juist nu in elkaar valt?

Rest nog 1 belangrijke vraag: naar wie moeten de wedstrijdbriefjes?

Groeten van Arjen

Geef een reactie