Einde seizoen: komt kijken!

Invallers, vaak meegenomen in uit nood geboren situaties, heel soms om een klein oneerlijk voordeel te creëren, maar wat hadden onze landelijke teams ze hard nodig afgelopen speelronde. René Poelwijk blies het stof van zijn noppen, deed zijn brace om, startte zijn verfomfaaide wagen en pielde zich een weg naar een punt voor ons derde team. Paultje Pils hielp de gevallen strijders van US 2 uit de brand door met zijn vrouwelijke tikjes het Jacintha de Hoop uiterst lastig te maken. Tot een overwinning mocht het helaas niet leiden. Daarnaast stond de kraker voor handhaving in de 1e divisie tussen ons vlaggenschip en Scylla op het programma. De schare successuporters was weer van de partij en kreeg waar voor zijn bier. Wederom bleek hier een invaller niet onbelangrijk. Waar Dylan Plett tegen Michiel van Dijk nog drie matchpoints liet liggen, was het in de dubbel met Jeroen wel raak. Ook zijn laatste enkel tegen Joost van Santen werd, tot grote verbazing van Gerard, overtuigend binnen gehaald. In blinde paniek is Gerard de zaal gaan opruimen, dat hem verteld werd dat dit een uitwedstrijd was mocht niet baten.

Aankomende zaterdag mag de honger voor de bal voor het laatst gestild worden dit seizoen. Hierna volgt een lang zomerreces waarbij pingpongdiplomatie omtrent de teamindeling los zal barsten. Laten we hopen dat deze net zo vreedzaam als in 1971 verloopt, ik acht de kans klein. Om niet op de zaken vooruit te lopen is het wellicht beter om eerst naar de belangen van deze epische eindstrijd te kijken. Dit kan vanaf 17.00 onder het genot van een heerlijke maaltijd bereid door…een nog nader te bepalen chef. Meld je bij Han Geluk mocht je onze spelers en publiek willen verblijden met een lekker hapje.

US 1 – SKF 1
De 5-5 bij Scylla houdt de hoop levend op die felbegeerde 2e plek en dus een plek in de 1e divisie volgend seizoen. Tycho zal, meurend naar Amerikaanse bacon, met klamme handjes de verrichtingen van zijn teamgenoten volgen via de TTapp. Facetimen om te coachen tussen de games schijnt een reële optie geweest bij het eerste. Het zal moeten gebeuren tegen het wisselvallige SKF. Beroepsacteur Jeffrey Vonk zal het, zonder zelf te door te hebben hoe, onze mannen weer lastig proberen te maken. Gelukkig is Jean Paul met een gouden medaille uit Jordanië teruggekeerd en zal dus vol goede moed achter de tafel dartelen. Concurrent Scylla neemt het op tegen een gehavend Tempo Team 2. Zonder de gebleseerde Marco van Elferen lijkt alleen Tim Gras een mogelijke bedreiging voor Scylla. Een zo hoog mogelijke uitslag tegen SKF wordt dus gevraagd!

US 2 – Pecos 1
Het was al een tijd duidelijk, inmiddels ook definitief, het tweede degradeert. Vooraf verwacht? Absoluut niet. Is het verdiend gezien dit seizoen? Dat zeker. Plett haalde een enigszins constant niveau, maar miste kopman Danes ter ondersteuning. De goede prestaties van Jos van vorig seizoen kregen helaas geen vervolg. Ook de hengel van le grande pêcheur had slechts twee keer beet. Waar de druiven zuur zijn voor US 2 kan de kurk voor Pecos bij drie punten officieel van de fles. De aanstaande kampioenen mogen het na de zomer eventueel opnemen tegen team 1. Kopman Tony Nader heeft de laatste weken ook oog voor de jeugd van US en werpt zich s’ woensdags regelmatig op als trainingspartner van Dylan. Hopelijk kan dit verloren seizoen positief worden afgesloten.

US 3 – Pecos 3
Het puntje van Poelie lijkt, als we naar de stand kijken, weinig invloed te gaan hebben op het lot van het derde. Een 8-2 overwinning is nodig om ze te redden van de krochten van de afdeling. Kijkend naar de kanonnen die concurrent Pecos op de bank heeft zitten, zal dit nog een hels karwei worden. Ingescheurde indiaan Gilles heeft zichzelf weer geniet en was zaterdag alweer goed voor twee potjes. Kan de Gewiekste Bizon ook zaterdag voor getooid succes zorgen?

US 4 – De Victors 1
Voor US 4 zat het seizoen er eigenlijk na zes wedstrijden al op. De Promotiepoule werd bereikt en het kampioenschap bleek te ver gegrepen. Nu is het een kwestie van rustig uitbollen naar de streep, vooral geen nieuwe blessures oplopen. Sandor is inmiddels succesvol geopereerd, daarom wens ik hem namens alle US’ers veel sterkte bij zijn herstel. Dat je maar snel weer door de muur kunt plassen!

US 5 – Olympia 2
Bloedstollend spannend daarentegen, is het in de 1e klasse bij het team van de gebroeders Rhebergen. Maar liefst drie teams vechten nog om de troon. Hier geen vuurspuwende draken of levende doden, maar zes zwetende mannen die elkaar met rubber beplakte houtjes te lijf gaan. Er zal één punt meer gepakt moeten worden dan Nootwheer om de heerschappij op te eisen. Komt dat zien!

Dylan Plett

Spektakel in de amstelhal

De amstelhal staat vol spanning hormonen en trillende basketballende vrijdagavond als de helden van Us zich opmaken voor de dood of de gladiolen..

De helden van US 13 hebben namelijk een waar mirakel nodig om zich te handhaven – een inhaalrace van 5 volle punten – niets meer en niets minder dan een revanche van de 1/9 nederlaag tegen Heemstede wordt verwacht.

US 11 is zeker nog niet safe- samen met the victory en amsterdam ‘78 staan ze op een gedeelde tweede plek. En zttc staat daar maar 3 punten achter. Het einde van een seizoen is nog nooit zo spannend geweest. Kunnen deze jongensachtige ouderen partij geven en omgaan met de niets ontzienende druk?

Ook US 10 gaan knallen tegen de Aikings en een verdwaald iemand van Mars. De laatste weken hebben ze de weg naar boven gevonden – en hebben alle punten nodig om Spaarne of zelfs Amstelveen achter zich te krijgen. Amstelveen is na vrijdag nooit meer hetzelfde – maar ze hebben er zin in. Of zoals Kokkie zou zeggen: NOuaheeeu…

US 8 lijken zich te hebben neergelegd bij de tweede plaats? Een comfortabele positie voor de talentenpoule van US of zetten ze alsnog Vianda in?

US 7 speelt weer eens thuis – en na de memorabele 3 punter van Arjen een paar weken geleden – waar was jij die avond? is het de vraag of ze de tweede positie van Nootwheer durven aan te vallen? Het team van Purmerend had deze helft maar liefst 5 invallers nodig om boven de giganten van US7 te komen….

Ook US 6 bungelt tegen de laatste plaats van JOVO aan – wil dat nu net de tegenstander van de avond zijn…bob, Fernando, René of frederik. Zij moeten toch te verschalken zijn – of zoals Riny altijd zegt: ik heb nog nooit tegen Fernando gespeeld en ik ook nog nooit verloren – appeltje eitje dus…

US 12 (5/5 tegen Amvj) US 9 (4/6 tegen tso) hebben zich al solide in de middenmoot gehandhaafd. En the boys kunnen zich opmaken voor de herfst ..Maar wat een knappe invalbeurt van Rosalie – een Purmerends gymzaal zal nooit meer hetzelfde zijn….

Jan de Laat

One Reply to “Einde seizoen: komt kijken!”

  1. Pingback: viagra

Geef een reactie