Komend weekend 2 dagen thuiswedstrijden: kom kijken!

Beste US’ers,

De stofwolken van de clubkampioenschappen zijn nog maar net neergedaald, de onderlinge strijdbijlen nat van het zweet nog maar net opgeborgen en teamgenoten kunnen elkaar nog maar net weer in de ogen aankijken. Toch moeten persoonlijke vetes snel aan de kant worden geschoven voor weer een heet zaterdagavondje pingpong in de tafeltennistempel aan de Amstel. Onze vaste huisdichter heeft deze week zijn zegen gegeven aan een ghostwriter. Pieterjan, beter bekend als Pædejænne, schijnt sinds kort een huis te bezitten en het daarom nodig te vinden om in opvallend gele jasjes de trainingen te bezoeken. Of hij sinds kort ook bij de ANWB Griekse wijsheden verspreidt, hebben we hem nog niet kunnen vragen. 

Er zal door onze vijf thuisspelende teams een enorm spektakel geboden worden, uiteraard met medewerking van een aantal interessante tegenstanders. Tipje van de sluier: legio voormalig Eredivisiespelers maken hun opwachting en ook het grootste jeugdtalent van Nederland doet ons aan. Komt dat zien vanaf 17.00!

US 1 – Scylla 1 + US 1 – Hilversum 2
Ja je leest het goed, ons eerste team heeft een dubbel weekend. Niks uitstellen voor Europese verplichtingen, gewoon nog eerder spelen. Op zaterdag komt de vereniging langs die bekend staat om zijn ‘gezellige’ karakter, Scylla. Aan o.a voormalig Eredivisie spelers Thomas Benit en Joey Boekkooi zal ons vlaggenschip een flinke kluif hebben. Onze eigen oud-Eredivisie speler Tycho Dekkers doet er naar verluid alles aan om het geheime wapen wedstrijdbereid te krijgen voor de partij tegen Hilversum. Mee naar Ajax, privé training voor zijn zoontje, een verwendagje in de spa en zelfs een romantisch weekendje Parijs met z’n tweeën. Oud-Nederlands Kampioen Jonah Kahn wordt aan alle kanten gekieteld om achter de tafel te verschijnen. Of dat genoeg is weten we zondagmiddag 14.00 (in Hilversum!!). 


US 2 – deBoer Taverzo 2
De strijders uit het tweede verkeren in zwaar weer. Vier punten los…aan de onderkant. Dan mogen ze ook nog eens aantreden tegen het grootste talent dat Nederland op dit moment in huis heeft, Gabrielius Camara. De Nederlandse Tomokazu Harimoto (google maar even) had afgelopen weekend op het NK-A maar liefst twee matchpoints tegen de nr.1 geplaatst Ewout Oostwouder. Of onze heren tegen de hoop van het vaderlandse tafeltennis een kans maken blijft te bezien. Ohja, hij neemt ook nog twee teamgenoten mee. Eén opsteker voor US 2, preses en kopman Pieter Danes heeft genoeg van alle Kiwi’s en pakt zaterdag zijn slaghout weer op. Familie Visser is daarnaast in de keuken te bewonderen en zal voor ons allen een onvergetelijke maaltijd bereiden. 

US 3 – ONI
Team bier *kuch* sorry, drie ontvangt een team uuut het oooosten. Het is uiterst spannend in deze 3e divisie poule. Onze heren en dame kunnen zowel nog degraderen als kampioen worden. Wellicht moeten we ons zorgen maken om ons Hans. Hij schijnt tijdens de clubkampioenschappen de honger naar de bal verloren te zijn. Hopelijk kunnen zijn collega’s tafeltennissers het vuurtje weer bij hem aanwakkeren. 

US 4 – DOV 2
De kampioensaspiraties die vorige keer beschreven werden mogen heel voorzichtig de kast in voor US 4. Met nu al een achterstand van elf punten op nummer één Stede Broec lijkt het een lastig verhaal te worden. Daarnaast heerst er een ware blessuregolf in het vierde. Gekneusde ribben, een tennisarm vanuit de Australian Open en zelfs een klaverjashand schijnen onze helden te teisteren.  Alle pillen en injecties van dr. Fuentes zijn dan ook uit de kast getrokken om iedereen te prepareren voor het duel met baco en bitterballenkoning Danny Klaver. Gelukkig is het frituurvet van Tempo Team al dertien maanden op.

US 5 – DOV 3
Het team van onze vaste schrijver staat er goed voor en doet volop mee om het kampioenschap. Paultje Pils is met 130km per uur weer terug uit Japan geskied en staat meteen in de basis. Om dit keer geen Aziatische voedselvergiftiging op te lopen heeft hij zelfs het stukje paardensashimi laten staan. Met broer Jelle in blakende vorm, gezien zijn finaleplek in de B-poule van de clubkampioenschappen, kan tegen DOV een mooie stap richting de titel gezet worden.

Groeten,
Dylan P

Geef een reactie