Komt kijken op zaterdag 1 december 2018: Kampioenswedstrijd US1 en meer.

Beste tafeltennisclubgenoten,

Nadat de negende speelronde met wisselend succes is afgerond op vreemde bodem, wordt de tiende weer in onze fijne eigen hal van TempoTeam gespeeld. Dit is ook meteen de laatste van dit seizoen, dus als je het hele jaar al denkt ‘ik wil toch eens komen kijken’ / ‘ik ben te lui om te koken, vijf euro, daar kan ik me geen buil aan vallen’ / ‘hoe doen die landelijke spelers dat eigenlijk, die bal zo lang op tafel houden’ / ‘nog één keer zo’n wervende nieuwsbrief en ik kom’ / ‘heerlijk, me lekker vol laten lopen met bokbier en dan veel te hard juichen voor team 1’ / ‘ik kom uit principe alleen de laatste thuiswedstrijd’: Komende zaterdag vanaf 17.00 uur zullen de heren en dames van US1 t/m 6 m.u.v. die van US5 hun roodzwarte wapentuig weer ter hande nemen!

Het gerucht gaat dat Kreike en kroost het massaal opgekomen publiek zal voorzien van een natje en een droogje, het eerste voor een nader te bepalen prijs, het tweede voor vijf euro, gelieve chartaal te voldoen met een biljet waarvan de intrinsieke waarde nog geen fractie behelst van de nominale waarde. Betalen met een tikkie kan ook. In Arjens geval een Krikkie. Of een Kreikie. Of een Krakie, na de training. Kijk maar even.

Dan hier een overzicht van de wedstrijden. Deze keer zijn die alfabetisch gesorteerd aan de hand van de vierde letter van de uitspelende teams! Hoe pakt dit uit voor de heren van US1, die zo graag eens als eerste willen worden genoemd?

US1 – Disnierats

Het is ze eindelijk gelukt, dames en heren, als éérste genoemd in het overzicht! Waarschijnlijk is het a-x, b-y, takkie! Champagne, fanfare, een boottocht over de nabijgelegen Amstel, snel terug naar de zaal want het is roetkoud, nog acht potjes spelen, bier, eten, bier!

US2 – Veerhuiswessem / Westa 2

De tegenstanders van het tweede team konden waarschijnlijk niet kiezen. De schrijver van dit stukje zou het wel weten, maar goed, die gaat er niet over. US2 is veilig, de mannen en vrouw uit Wessem zullen vandaag langer in de auto zitten dan achter de tafel staan en zijn al gedegradeerd. Behouden Plettje en DaPrince hun 50 procent vandaag?

US6 – Amstelveen

Als de heren van US6 vandaag nog kampioen willen worden, had hun concurrent gister niet met 9-1 of 10-0 mogen winnen. Waarschijnlijk eindigen zij op een keurige tweede plaats, ook omdat de sluwe Ladi Prorok er vandaag geen drie gaat verliezen. We gaan het zien. Vooralsnog is het koffiedikkijken (deze vorm van waarzeggerij wordt overigens tasseografie genoemd).

Een andere discipline in de tasseografie is diepinhetglaskijken, een oeroude vorm van nabeschouwen. Onder de spirituele leiding van de schrijver van dit stukje zal er rond middernacht een retrotasseografische séance worden gehouden, waarin uit het bezinksel van bokbier geopenbaard zal worden waarom team 6 dit seizoen geen kampioen is geworden.

US4 – Nootwheer

Ja, oké, de vierde letter van Nootwheer is ook een t, maar Amstelveen begint met een A. Bovendien schrijf ik dit stukje. US4 speelt dus tegen Nootwheer en zolang ze niet verliezen gaat het nergens meer om, behalve als ze 10-0 winnen en Tempo Team zich verslikt in het altijd lastige DOV. Snapt u het nog? Nee? Daarom spelen ze ook helemaal links in de zaal.

US3 – Hilversum

Hilversum heeft aan één punt genoeg voor het kampioenschap. Als de Adonides van US3 met 10-0 winnen, dan zijn ze kampioen (tenzij Assen 10-0 wint, dan is Assen kampioen). Verliezen ze met 10-0 dan degraderen ze waarschijnlijk. Bij 4 punten zijn ze gehandhaafd. Kortom, alles is nog mogelijk! Als dit wedstrijdoverzicht zou zijn gesorteerd aan de hand van de belangen, zou deze absoluut bovenaan hebben gestaan! Maar ja, Hilversum gooit roet in het eten. Hopelijk doen ze dat zaterdag niet op sportief gebied! En hopelijk gooien ze zaterdag ook niet daadwerkelijk roet in het eten. Dat is niet leuk voor Arjen. Kan ‘ie weer helemaal opnieuw beginnen.

Geef een reactie