Thuiswedstrijden 9 februari

Beste pingpongvriendjes,

Sinds de laatste thuiswedstrijd in december heeft Koning Winter ons land enkele dagen in een halfslachtige greep gehouden. Op het dubbeltoernooi weigerde Jos zijn kleding uit trekken tijdens de A-finale, maar misschien wel veel belangrijker: voor het eerst in de clubgeschiedenis zijn alle op zaterdag spelende teams op trainingskamp geweest naar de meest exotische bestemmingen, op kosten van alle andere leden. Het thema was ‘het zit allemaal in je koppie’. Elk team werd begeleid door een team van specialisten, zoals fysiotherapeuten, sportpsychologen, hypnotiseurs, animeermeisjes en diëtisten. Kosten noch moeite zijn gespaard om iedereen weer scherp te krijgen.

Door hypnosetherapie hebben alle spelers het vorige seizoen inmiddels een plekje kunnen geven. In lange praatsessies zijn keiharde woorden gevallen, spiegels voorgehouden, tops, maar ook tips op posters van A3-formaat genoteerd, die iedereen vervolgens via de expertmethode aan zijn teamgenoten heeft gepresenteerd. Sommige landelijke spelers hebben zich kwetsbaar opgesteld. Er hebben meerdere zwembadincidenten plaatsgevonden, waaruit hele mooie dingen zijn ontstaan. Op de laatste dag kreeg elk team een filmpje te zien met een motivational speech van iemand uit US10.

Komende zaterdag kan het massaal toegestroomde publiek zien welke vorderingen er op mentaal gebied zijn gemaakt door de dames en heren van team 1 tot en met team 5. Han stelt zich kwetsbaar op in de keuken en zoekt trouwens nog iemand die hem wil helpen met het doen van boodschappen en het koken. Alle wedstrijden beginnen om 17.00 uur.

US1 – Tempo Team 3
De diva’s uit het eerste nemen het in de tweede wedstrijd van het seizoen voor de tweede keer achterelkaar op tegen Tempo Team. Nadat vorige week TT2 in het hol van de leeuw is verslagen, is zaterdag de beurt aan TT3, dat als prelude op dit seizoen TT2 al met ruime cijfers had verslagen, in hetzelfde hol van de leeuw. Of ja, hetzelfde hol, andere leeuw.
Poule B van de eerste divisie dreigt uit te monden in een slag om Amsterdam. Het is maar goed dat er dit seizoen scheidsrechters bij zijn.
De wat oudere heer aan de hoek van de bar wordt door team 1 verzocht om net als afgelopen zaterdag flink veel lawaai te maken en zo US1 naar wat extra puntjes te schreeuwen.

US2 – Buitenpost 1
De heren van US2 doen aan provinciepingpong met de Afsluitdijk als netje. Afgelopen zaterdag klop gekregen in Franeker, zaterdag komt Buitenpost op bezoek. Uw stukjesschrijver was daar ooit eens bijna gepromoveerd naar Landelijk C, maar u raadt het al. De heren van US2 hebben iets recht te zetten. Voor zichzelf en voor hun stukjesschrijver.
Het gerucht gaat dat Arco uit voorzorg een dweiltje onder de tafel door zal halen…

US3 – Red Stars
Team Zubaz neemt het op tegen Red Stars, helemaal uit Venray. Goed nieuws voor Robbert: er komt ook nog een uitwedstrijd!
Afgelopen zaterdag is US3 door taxi Poelie naar Haarlem gereden, om daar de degens te kruisen met Spaarne. Naar verluidt zijn er onderweg geen snelheidslimieten overschreden, wat de officier van justitie toch als muziek in de oren zal klinken!
Na een desastreuze start, waarin Esther 7 matchpoints verspeelde in de vijfde set, stond US3 met 4-0 achter. Robbert en Hans wisten daarna elk nog twee potjes te winnen. Het gerucht gaat dat de ontmoeting tussen Warners – Geluk een spraakmakende is geweest. Wie hier uit de eerste han meer over wil horen, melde zich aan als keukenhulp.

US4 – Stede Broec 1
Het misschien wel spannendste team van de vereniging ontvangt zaterdag de -and I quote- ‘gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap’. Spannend, want niemand weet precies wie er zaterdag gaan spelen. Team 4 kwakkelt namelijk nogal. Een tennisarm, gekneusde ribben, naweeën, explosieve gasvorming in de maag, een kalend hoofd, u kunt het zo gek niet bedenken!
Het seizoen van Strik kan meer stuk, na het binnenhalen van de scalp van Knop, die te zeer werd afgeleid door de knoppen van Strik. Volgende keer de verwarming wat hoger zetten, dus!

US5 – Het Nootwheer 2
De hunken van US5 spelen zaterdag alweer hun derde wedstrijd van het seizoen, na de verplaatste wedstrijd van komende woensdag (uit bij Disnierats). De eerste wedstrijd werd gewonnen, bij Amstelveen, waar Paul de onderlinge stand tussen Ladi Prorok – US5 op 8-1 heeft gebracht. Het trainingskamp en het op een haar na missen van het kampioenschap hebben ervoor gezorgd dat team 5 dit seizoen bijzonder gefocust is. Verhuizingen, knieën, baby’s, alles moet wijken voor deze mannen met een missie.

Geef een reactie