Thuiswedstrijden aanstaande zaterdag om 17:00 uur zaal Tempo Team

Successupporters, we kennen ze allemaal. Vaak zijn het Ajacieden, maar afgelopen week ook een US’er. Gesmeekt werd hem, om maar alsjeblieft te komen kijken bij twee noodlijdende landelijke teams. Het werd hem zelfs zo makkelijk gemaakt dat beiden op dezelfde uitlocatie hun potjes afwerkten. Maar nee, onze eigen Erwin Uitslag was keihard en koos voor het gepiel van Jeffrey Vonk tegen ons eerste team. Gedesillusioneerd begonnen US 2 en 3 aan de wedstrijd, daar kon zelfs de nieuwe mascotte van Esther geen verandering in brengen. De schuld bij respectievelijk 10-0 en 9-1 nederlagen kan dan ook nooit bij de acteurs zelf gezocht worden.

Toch gloort er hoop aan het eind van de tunnel. Zaterdag schijnt onze man uit Almere weer op zijn vertrouwde plek, naast een steeds harder schreeuwende Gerard, plaatst te nemen. Uiteraard niet voordat er aardappels geschild zijn voor de broertjes van der Neut. Het half jaarlijkse hoogstandje in de keuken zal aankomende zaterdag weer plaatsvinden. Komt dat allen zien en proeven!

US 1 – Tempo Team 2
Ons eerste heeft een uitstekende eerste seizoenshelft gespeeld, maar de dag waarvan men wist dat die zou komen is hier. Kopman Tycho gaat ons verlaten voor het land van de onbegrensde mogelijkheden. De vraag rest nu, kan het team ook zonder dit schreeuwende rossige mannetje zijn plek in de 1e divisie veilig stellen. Op die vraag zal zaterdag tegen het tweede van Tempo Team het eerste licht worden geschenen. Zelf kansloos voor handhaving, maar met Tempo Team 3 in dezelfde poule, zal vast alles gedaan worden om hun clubgenoten een helpende hand toe te reiken. Naar aller waarschijnlijkheid zal onze vice-wereldkampioen zijn eerste thuisopwachting maken. Het kan dus met Jean-Paul, Marco van Elferen en Melanie Bierdrager een waar noppenfestijn worden.

US 2 – FTTC 1
Tja, de grootste strekking van het verhaal van afgelopen week staat hierboven al. Een 10-0 nederlaag tegen koploper Pecos heeft ervoor gezorgd dat de kans groot is dat, na drie seizoenen keurige derde en vierde plekken, de 2e divisie nu echt verlaten moet worden. Hierbij mag gezegd worden dat ondergetekende na acht matchpoints verspreid over meerdere games het potje tegen Ibrahim Yildizar best had mogen winnen. Zaterdag wacht, voor zover dat nog zo genoemd kan worden, concurrent FTTC. De Friezen hebben oud-US speler Jan de Haan in de gelederen. Mocht hij ons durven te bezoeken, schijnt er hier en daar nog een fiscaal rekeningetje open te staan. Onze eigen schuldsaneerder Jos Prinzen zal vast een mooie afbetalingsregeling met hem kunnen treffen. 😉

US 3 – Spaarne 1
Ook US 3 liep een zeperd op in het dorp van Jan Wolkers. Na verschillende, ‘hmm hoe zeg ik dit netjes’, ‘aparte’ blessures was het voor Gilles nu tijd voor een echte sportkwetsuur. Een verrekte hamstring zorgde ervoor dat onze showman zijn laatste wedstrijd niet meer heeft kunnen aanvangen. Gelukkig wist de heer Geluk de eer te redden. Tijd om de rug weer te rechten tegen afdelingsgenoot Spaarne. Makkelijk zal dit niet worden, de Haarlemmers strijden nog volop mee om het kampioenschap. Hun opstelling is daarnaast allerminst te raden, na het gebruik van maar liefst zeven spelers in de eerste vijf wedstrijden. Altijd een verrassing.

US 4 – Victory 55’ 2
Dat met pijn best te spelen valt, liet Sandor tegen DOV maar weer eens zien. Drie keurige overwinningen werden er geboekt door de man die in zijn vrije tijd ook tegen hockeypucks op zwembadbodems slaat. Ondanks dat wordt de laatste plaats in deze uiterst spannende poule bezet. Het doel is om bij de eerste vier te komen, hiermee zou handhaving een feit zijn en kan er in een play-off zelfs om het kampioenschap gespeeld worden. Slechtst twee wedstrijden resteren nog om dit klaar te spelen.

US 5 – Amstelveen 2
Het gele jasje heeft Pieterjan inmiddels veruild voor zijn eerste hattrick van het seizoen. Na een stroeve start lijkt de geestesvader van deze twee wekelijkse stukjes de draad weer opgepakt te hebben. Ook Paul is sterk terug gekomen van vakantie met een tweetje en een drietje afgelopen zaterdag. De stille kracht van deze krijgers is Matthijs Besseling. Trainen zal die niet, maar ondertussen is hij één van de toppers in deze 1e klasse. Tegen Amstelveen wacht angstgegner Ladi weer. Zijn track record tegen US 5 is zonder meer sterk te noemen. Wie zal het hem dit maal lastig maken?

Groeten,
Dylan

Geef een reactie