Thuiswedstrijden zaterdag 17 november & Boerenkoolstamppot!

Door: Pieterjan Zijlstra; de persoon die zich scheldwoorden überhaupt makkelijk laat ontglippen, maar dat verder terzijde. Het is immers niet van belang om te vermelden dat Pieterjan Zijlstra zich gemakkelijk scheldwoorden laat ontvallen, dit stuk is gewoon bedoeld om te benoemen wie de schrijver is van het stuk dat hieronder staat geschreven.

Daarover gesproken, vinden jullie het ook leuk dat er weer stukjes worden geschreven voor de thuiswedstrijden op zaterdag? Nu maar hopen dat er niet al te veel scheldwoorden in onderstaande tekst staan. Evenmin dat deze scheldwoorden de aandachtige supporter ter oren komen aanstaande zaterdag aan de President Kennedylaan 5. Oh en Pieterjan Zijlstra is niet de kopman van US6. We dwalen af.

Beste tafeltennisclubgenoten,
Nu het stof van speelronde 7 is neergedaald, zullen velen van jullie reikhalzend hun email of de US-groepsapp hebben gecheckt. Want hoe halsstarrig de geest van de gemiddelde pingponger ook is, hoe vaak hij (m/v) ook vervalt in dezelfde fouten, hoe zeer hij (m/v) ook hecht aan tradities, ritueeltjes en vaste patronen, toch lijkt hij (m/v) wel te kunnen wennen aan zo’n relatief nieuw verschijnsel als een wervende nieuwsbrief.
Over halsstarrige clubgenoten gesproken die graag en vaak in dezelfde fouten vervallen en vasthouden aan tradities: de gebroeders Van de Neut zullen aanstaande zaterdag (waarschijnlijk wel weer) hun boerenkoolstamppot maken voor de hongerige matadoren van US, hun tegenstanders en het massaal opgekomen publiek.
Dan volgt hier een overzicht van de wedstrijden die zaterdag om 17.00 een aanvang zullen nemen. Na klachten vanuit team 1 is dat deze keer gesorteerd op alfabetische volgorde. En oioioi, dames en heren (m/v), voor een aantal teams is de kampioensspanning om te snijden! Het promotiespook waart komende zaterdag rond en zorgt ervoor dat de handjes net wat minder ontspannen zijn, de spinnetjes net wat krampachtiger worden geslagen en bepaalde kopmannen van team 6 zich nét wat makkelijker scheldwoorden laten ontglippen…

US 3 – Entac
Als de heren van US3 net zo’n uitslag weten neer te zetten als in de heenwedstrijd (1-9), is de kans groot dat zij na dit weekend aan kop van hun poule gaan. De enige niet-heer van dit team heeft woensdag eindelijk weer eens een balletje geslagen, maar zij zal deze wedstrijd nog niet spelen. Zal Esthers terugkeer op de training haar teamgenoten inspireren tot het behalen van de benodigde monsterzege? We gaan het zien. En daarna lekker boerenkool eten!

US 1 – Bit.nl
Met stip gestegen in het wedstrijdoverzicht van deze week, van 5 naar 2, is het eerste team! Welke truc zullen zij voor de volgende wervende nieuwsbrief uithalen om eindelijk eens als eerste te worden genoemd?
De heren van team 1 gaan ruim aan kop en hebben 22 punten meer dan hun tegenstander bit.nl (‘alles voor zakelijk internetgebruik’ – dan heb je toch liever geen clubsponsor? Trouwens, voor zo’n 100 euro kunt u, beste lezer, de nieuwe clubshirts sponsoren!). Het massaal opgekomen publiek rekent op een dikke overwinning. En daarna zakelijk boerenkool eten!

US 2 – Sittard
De heren van team 2 zullen getergd aan deze wedstrijd beginnen. De heenwedstrijd werd met 7-3 verloren en toen moesten zij nog helemaal terugrijden vanuit Limburg. Winnen zal lastig worden, maar bij een gelijkspel laten de heren het degradatiespook wel achter zich. En daarna lekker boerenkool eten!

US 4 – Victors
Victors, Victory, Victory ’55, de schrijver van dit stukje houdt ze allemaal niet uitelkaar. Feit is dat US4 flink is ingelopen op de koploper, de vorige keer 7-3 heeft verloren van dit team en de koppositie binnen handbereik heeft! Het promotiespook zal nauwelijks invloed hebben op dit team met sluwe vossen (zie volgende alinea). Kampioen worden, het hoeft niet, maar het is mooi meegenomen. Lekker toch? Ja toch? Dacht ik wel. En daarna lekker boerenkool eten!

US6 – Esopus
Last, en helaas qua niveau ook least, de heren van team 6! Na twee dikke overwinningen gaan zij samen met de tegenstander van vandaag aan kop. De winnaar heeft het kampioenschap in eigen hand! In de heenwedstrijd wist Matthijs B. de schade beperkt te houden (6-4) door bij een 2-0 achterstand een oude truc uit te halen met zijn tegenstander, Paultje P. deed de rest. Aesopus was een Griekse dichter van fabels (de raaf en de vos, dat soort werk) uit de zesde eeuw voor Christus – dat is in onze moderne tijd toch totaal niet meer relevant?
De hazen van Esopus gaan het hele seizoen al aan kop… Weten de schildpadden van US6 ze vlak voor de eindstreep in te halen? Ooit een haas of een schildpad boerenkool zien eten?

Geef een reactie