US 1 komt klaar in Franeker

Je bent successupporter of je bent het niet. Nee, natuurlijk had er geen verslag gekomen zonder deze stunt. Maar het uitje Franeker is simpelweg te mooi om in de vergetelheid te raken. Er moest wat op papier. Oké, het wedstrijdformulier is reeds ingelijst, aangetekend naar Hoorn verstuurd en daar vast ritueel verbrand. Toch nemen we onze thuisgebleven successupporters graag even mee terug naar Franeker, zaterdagavond.

Voorspel

Vrijdagavond volgen de eerste appjes. Hoe laat op Amstel? Wie neemt de bubbels mee? Zullen we Weijers nog even wakker bellen? Het lijkt op dat moment nagenoeg onmogelijk om zonder rare fratsen twee punten in te lopen op koploper Disnierats. Zij, uit naar degradant Kampenion (thuis 8-2), wij uit naar nr.3 FTTC (thuis 6-4).

 

Op zaterdagochtend gaan we rustig door. ‘’Jongens, 1730 uit in Franeker, een weeralarm, wat een ellende’’, gevolgd door: ‘’ niet zeiken, je wordt niet elke week kampioen’’. De stress neemt langzaam toe als iedereen onderweg is maar de teambus vertraging heeft. In de auto wordt rustig naar de TTapp gekoekeloerd, maar nee geen tussenstand van de wedstrijd om 14.00 uur. Dan ons maar voordoen als journalist van het Noordhollands Dagblad. Ook dat werkt niet. Alleen een onbereikbaar mobiel nummer.

We knopen ons vast aan het enige bericht uit Kampen. ‘’We zijn er nog niet.’’

Zo voelde de afsluitdijk ook.

 

Hoogtepunt

De champagne wordt als eerste koud gezet. Dat kon overigens ook prima in de hal, wc of kleedkamer. Kolere wat was het koud, maar de intense strijd bleek hartverwarmend. Tijd om alle kaarten op tafel te gooien. We moeten snel en ruim voorkomen, het klaarkomen moet worden uitgesteld. Op het randje moeten we zitten om scherp te blijven en naar het hoogtepunt toe te leven. De opstelling wordt aangepast.

 

Het heeft effect, we komen snel op 1-0. Tijdens pot twee krijgen we de uitslag in Kampen te horen, 7-3. Eindelijk, we hebben een hoopgevend doel. We hoeven niet tot het gaatje te gaan, heh wat jammer. 9 punten zijn genoeg om op onderling resultaat de bubbels te ontkurken. Wat volgt zijn vijf potten die diep in de vijfde game worden beslist, waarvan drie op rij met matchpoint(s) tegen. Nee, cadeautjes worden niet uitgedeeld. Stand 6-0.

 

Overigens respect voor de ‘vrouwelijke’ toeschouwers van het thuisfront. Zij bleven zitten tot het bittere eind. Kwam dat door onze geilheid? Man we kregen hem vast niet meer omhoog door de spanning. Maar het geloof was er. Als team zijn we dit jaar geen moment zo hecht geweest. Voor het eerst met vier man sterk.

Na een klein vluggertje tussendoor in drie, weten we dat het niet meer mis kan gaan wanneer JP zichzelf overtreft en de 8-0 op het scorebord zet. Het kampioenspunt binnenslaan kunnen we wel toevertrouwen aan Dekkers.

 

Wat volgt is een mooi Fries feestje. De afsluitdijk heeft nog nooit zo lekker gevoeld. Negen vingers in de lucht en een uitermate bevredigend gevoel rijker.

Geef een reactie