Voorjaar 2008: heren 1

De belevenissen van US 1 (en 2) in het voorjaar van 2008

Week 10: Beemsterboer leidt US naar overwinning op Huizen
Week 9: US glorieus naar kampioenschap
Week 8: US nog net geen kampioen, US 2 grijpt laatste strohalm
Week 7: Maximale overwinning US bij Herwaarden
Week 6: US ruim langs VTV 3
Week 5: US wint topper tegen Huizen
Week 4: US klopt De Veluwe
Week 3: Herenteam US doet goede zaken
Week 2: US 1 op koersWeek 10: Beemsterboer leidt US naar overwinning op Huizen


In een wedstrijd waar niets meer op het spel stond hebben de heren van US afgelopen zaterdag gewonnen van nummer twee Huizen: 6-4. Het thuispubliek werd verwend met maar liefst vijf wedstrijden over de volle vijf games.

Bonno Beemsterboer, normaal uitkomend voor het derde team van de Amsterdammers, mocht in plaats van Gilles van Oorschot achter de tafel verschijnen. In de eerste wedstrijd had Bonno nog wat last van de zenuwen, waardoor een kansloze nederlaag tegen de sterk spelende Bilius werd geleden. Na zich in de dubbel, die samen met Angelo met 12-10 in de vijfde game verloren ging, warm te hebben gespeeld zag het publiek een andere Bonno. Huizen-kopman Molenaar werd in vier games kansloos gelaten en daarna werd ook verdediger Rebel op imponerende wijze aan de kant gezet. Al met al een sterke prestatie van Bonno. Open sollicitatie voor team twee…?Uitblinker Bonno Beemsterboer

Angelo Antonietti begon tegen Molenaar waar vorige keer nog nipt van verloren werd. In een zinderende wedstrijd, waarin Angelo nog een matchpoint moest wegwerken, liet Angelo zien wie de beste speler van de competitie is. Hierna volgde een zwaarbevochten overwinning op Rebel en de hattrick leek in zicht. In de laatste partij van de middag dacht tegenstander Bilius hier echter anders over en met 11-9 in de beslissende game bleef Angelo gedesillusioneerd achter.

Tycho Dekkers begon tegen verdediger Rebel, waar vorige keer ontluisterend met 3-0 van verloren werd. Binnen no-time keek Tycho met dom spel tegen een 2-0 achterstand aan. Enkele tactische aanpassingen volgden en met sterk schuifspel werd Rebel de resterende games kansloos gelaten. Hierna moest Tycho tegen de in topvorm verkerende Bilius aantreden. Alle vijf de games gingen met twee punten verschil. In de vijfde game kwam Tycho met een backspinblock op matchpoint tegen goed weg en trok met 12-10 aan het langste eind. De allerlaatste wedstrijd werd Tycho tegen Molenaar op duidelijke wijze op zijn tekortkomingen gewezen en leed hij een kansloze nederlaag.

De eindstand:

US			10-80
Huizen			10-58
Rapidity		10-43
De Veluwe		10-42
VTV 3			10-40
Herwaarden 2		10-37


Week 9: US glorieus naar kampioenschap


De heren van US hebben afgelopen zaterdag op glorieuze wijze het kampioenschap in de derde divisie binnengehaald. Waar drie punten voldoende waren, werd uiteindelijk een ruime overwinning geboekt op De Veluwe: 9-1.Vlnr Tycho Dekkers, Angelo Antonietti en Gilles van Oorschot

Gilles van Oorschot beet het spits af tegen de altijd fanatieke Joost Keizer. In een mooie wedstrijd met veel lange rallies kwam Gilles met 2-1 achter. Nadat Gilles een paar slokjes goudgele brandstof tot zich had genomen ging het lopen en kreeg Keizer de volgende twee games het nakijken. De tweede wedstrijd speelde Gilles tegen Thao Mai, de nonchalant ogende kopman van de tegenstanders. Bij vlagen werd Gilles totaal overklast maar met een goede vechtersmentaliteit werd er toch een vijfde game uit het vuur gesleept. Hierin was Mai uiteindelijk met 11-9 de sterkste, waardoor de enige winstpartij voor de gasten een feit was. In zijn laatste wedstrijd won Gilles gedecideerd van Erik Pijper, waarna het kampioensfeest los kon barsten.

Angelo Antonietti had Parijs – Roubaix nog in de benen, maar bewees desondanks zijn klasse. In zijn eerste wedstrijd werd de lastige Pijper in drie strakke games over de knie gelegd. Daarna was Keizer, waar bij de C-meerkampen nog van verloren werd, aan de beurt. Tussen de krampaanvallen door speelde Angelo, ook wel de nieuwe Bettini genoemd, een goede wedstrijd en werd Keizer in vier games gedesillusioneerd achter gelaten. Angelo had het beste echter voor het laatst bewaard en in een mooie wedstrijd werd Mai in vier games verslagen.

Tycho Dekkers kende de eer het kampioenspunt binnen te slaan en deed dit tegen Mai met verve. Op uiterst geconcentreerde wijze werd de tegenstander kansloos gelaten. De wedstrijden tegen Pijper en Keizer verliepen moeizamer, maar werden uiteindelijk allebei door Tycho met 3-1 gewonnen.

Het dubbelspel van Angelo en Tycho gaat al het hele seizoen als een trein en ook nu kwamen de Amsterdamse studenten geen moment in de problemen.

Volgend seizoen wacht de tweede divisie waarin zal blijken uit welk hout de US-ers echt gesneden zijn. Wanneer de nodige trainingsuren gemaakt zullen worden en de lijn van afgelopen seizoen doorgezet kan worden, dan zullen de Amsterdammers zich over degradatie geen zorgen hoeven maken en wie weet wat er nog meer in het verschiet ligt…

De stand

US       9-74
Huizen     9-54
De Veluwe    9-39
Rapidity    9-37
Herwaarden 2  9-33
VTV 3      9-33

Het tweede herenteam kan het kampioenschap na afgelopen weekend uit het hoofd zetten. Zelf werd degelijk met 6-4 van Rijnsoever gewonnen, maar concurrent Noad wist met 9-1 te winnen en is bijna niet meer te achterhalen. Arco Visser kende een goede dag en verloor geen enkele game, waarbij met name de overwinning op de sterke Van der Landen in het oog sprong. Bart Schmitz voegde twee punten aan het totaal toe en Rene Poelwijk wist een keer te winnen.

Het tweede damesteam heeft in de tweede divisie met overmacht het kampioenschap binnengehaald waardoor zij weer het eerste team zullen worden. Mirjam Franssen, Vianda Stel, Marleen Visser, Imke Martens en Sylvia Witteveen zullen volgend seizoen in de eerste divisie weer voor handhaving gaan.Week 8: US nog net geen kampioen, US 2 grijpt laatste strohalm


Afgelopen zaterdag heeft het eerste herenteam wederom een ruime overwinning geboekt. Dit maal was het Rapidity dat aan de zegekar gebonden werd: 8-2. Alleen Gilles van Oorschot kende een slechte dag en moest twee tegenstanders feliciteren. Volgende week volstaan drie punten voor het kampioenschap en mogen de US-ers zich gaan opmaken voor een avontuur in de tweede divisie.

Gilles moest beginnen tegen de spectaculaire verdediger Kai van Dijk en al snel werd duidelijk dat Gilles niet lekker in zijn vel zat: 3-0 voor de Beverwijker. Ook tegen Tim Peperkamp, de kopman van Rapidity, kwam Gilles geen moment in de buurt van de overwinning. Op het eind van de avond wist Gilles zich echter te herpakken en met de steun van het thuispubliek achter zich knokte hij zich in vijf spannende games langs Tessa van Dijk.

Angelo Antonietti begon tegen Tessa van Dijk. Na de eerste game met 11-1 te hebben verloren tapte Angelo uit een ander vaatje en werd de tegenstandster kansloos gelaten. Tegen Peperkamp, waar in Beverwijk nog van verloren werd, speelde Angelo een sterke wedstrijd, wat resulteerde in een 3-1 overwinning. Het spektakelstuk van de avond was de wedstrijd tegen verdediger Kai van Dijk, die in drie games slechts tien punten bij elkaar wist te sprokkelen.

Tycho Dekkers was zaterdag goed op dreef, liet al zijn tegenstanders kansloos en verloor geen enkele game. Het dubbel van Angelo en Tycho werd ook binnengesleept, na de eerste game nog wel verloren te hebben. Doordat naaste belager Huizen ook ruim wist te winnen moesten de heren van US het kampioensfeest nog een week uitstellen, maar dat wist de pret niet te drukken.

De stand:

US       8-65
Huizen     8-47
De Veluwe    8-38
Rapidity    8-34
Herwaarden 2  8-28
VTV 3      8-28

Het tweede team greep de laatste strohalm voor het kampioenschap door koploper Noad 2 met 6-4 te kloppen. Bart Schmitz was aan Amsterdamse zijde de uitblinker door drie wedstrijden te winnen. Met name de winst tegen de pas 14 jarige Britt Eerland sprong eruit. Arco Visser wist twee maal te winnen, hij moest alleen zijn meerdere erkennen in het jeugdige talent. René Poelwijk wist alleen van de onsympathiek overkomende Van der Wijk te winnen, die meerdere malen de kwaliteit van het materiaal van US op de proef stelde.

US staat met nog twee wedstrijden te gaan slechts drie punten achter koploper Noad, dus het belooft nog een spannend slot van de competitie te worden.

De stand:

Noad 2     8-46
US 2      8-43
Rijnsoever   8-43
Spirit     8-41
Hilversum 2   8-36
HBC       8-31


Week 7: Maximale overwinning US bij Herwaarden


Het eerste herenteam van US heeft afgelopen zaterdag een mooie overwinning geboekt op de reserves van Herwaarden. In het sfeervolle Veghel troefden de US-ers onder de bezielende leiding van coach Riny Slagt hun tegenstanders op alle fronten af: 0-10. Door de nederlaag van concurrent Huizen is het gat nu maar liefst 19 punten en kan het kampioenschap misschien volgende week al gevierd worden.


De tevreden maar kritische US coach Riny Slagt

Gilles van Oorschot beet het spits af tegen Van der Lans, van wie vorige keer nog verloren werd. In een spannende vijfsetter pakte Gilles steeds een voorsprong en kwam hij in de vijfde game niet meer in gevaar. In zijn tweede wedstrijd maakte Gilles korte metten met Bernhardt, die duidelijk zijn dag niet had. De laatste wedstrijd tegen Van Meurs was spectaculair. Na de eerste game verloren te hebben wist Gilles de tweede game, met gamepoints over en weer, met 19-17 binnen te slepen. Hierna was het Veghelse verzet gebroken en stoomde Gilles door naar de overwinning.

Angelo Antonietti, goed op dreef dit seizoen, begon met een moeizame overwinning op Bernhardt. Vervolgens moest hij tegen Van Meurs al snel tegen een 2-0 achterstand aankijken, maar Angelo bleef alle vertrouwen in de overwinning hebben. Hij schakelde een tandje bij en met sterk spel liet Angelo Van Meurs verder kansloos. De laatste wedstrijd tegen Van der Lans was fenomenaal. In een spectaculaire pot, met veel lange rallies, was Angelo steeds net de betere en dreef hij de sympathieke tegenstander tot wanhoop.

Tycho Dekkers moest beginnen tegen de Veghelse kopman Van Meurs. In vijf spannende sets was Tycho, na een 2-1 achterstand, nipt de betere. Daarna kon ook Tycho revanche nemen op Van der Lans, van wie in Amsterdam werd verloren. Het werd een mooie wedstrijd met kansen over en weer waarbij Tycho in de beslissende vijfde game op een 9-7 achterstand kwam. Vier sterke punten zorgden ervoor dat Tycho alsnog de overwinning kon laten bijschrijven. De laatste wedstrijd wist Tycho eenvoudig te winnen van een ongeïnspireerde Bernhardt.

Het dubbelspel ging, na verlies van de eerste game en een grote achterstand in de tweede, ook naar de Amsterdammers. Tycho en Angelo wisten de Brabanders met 3-1 te kloppen.

Riny Slagt, die een uitstekend debuut als coach maakte, bleef kritisch: “Willen deze jongens in de tweede divisie een beetje meedoen dan zullen Gilles en Tycho toch echt een aantal kilootjes moeten afvallen en zal Angelo een beetje moeten inbinden. Een niveautje hoger zal zijn arrogantie genadeloos worden afgestraft.”

De stand:

US      7-57
Huizen    7-38
Rapidity   7-32
De Veluwe   7-30
VTV 3     7-27
Herwaarden 2 7-26

Het tweede team heeft zijn laatste kans op het kampioenschap verspeelt. In de uitwedstrijd tegen Spirit kon een 5-1 voorsprong niet in een overwinning worden omgezet: 5-5. Bart Schmitz was goed voor twee punten, Arco Visser en Rene Poelwijk wisten beiden één keer te winnen en wonnen samen het dubbelspel.

De stand:

Noad 2    7-42
Rijnsoever  7-40
US 2     7-37
Spirit    7-34
Hilversum 2  7-31
HBC      7-26


Week 6: US ruim langs VTV 3


Het eerste herenteam heeft wederom goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de derde divisie. In eigen huis werd nummer drie VTV 3 met 9-1 verslagen, terwijl concurrent Huizen twee punten minder haalde tegen de reserves van Herwaarden. Angelo Antonietti, de afgelopen weken zo goed op dreef, moest één tegenstander feliciteren.

Gilles van Oorschot opende het bal tegen zijn angstgegner Neil de Goede, waar in de heenwedstrijd nog van werd verloren. Deze keer was Gilles beter bij de les en was hij in vijf spannende sets net iets beter dan De Goede. Daarna moest Gilles aantreden tegen de sterk voor de dag komende invaller Jelle Goossens. Na de eerste game verloren te hebben schakelde Gilles een tandje bij en werd Goossens in de overige games kansloos gelaten. In de slotpartij van de dag wist Gilles eenvoudig van Jorgen Verberne te winnen, waardoor de eerste hattrick van het seizoen een feit was.

Angelo Antonietti, de afgelopen weken steevast de beste US-er, begon erg sterk en gaf Verberne, die wereldballen en onbegrijpelijke fouten afwisselt, geen enkele kans. In zijn tweede wedstrijd was Angelo ook duidelijk beter dan De Goede, die alleen de tweede game wist te winnen. Dit leidde tot hevige frustratie bij De Goede, waarbij de prachtige groene hekjes van de thuisvereniging het vooral moesten ontgelden. Angelo kon het karwei in zijn laatste wedstrijd tegen Goossens afmaken, maar liet zich verrassen door de goed spelende invaller. In een spectaculaire vijfde game trok Angelo met 10-12 aan het kortste eind.

Tycho Dekkers opende tegen Goossens en liet de jeugdige VTV-er met gevarieerd spel kansloos. In zijn volgende wedstrijd tegen Verberne werd de openingsgame nipt verloren, maar daarna maakte Verberne iets teveel fouten om aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Het slotakkoord van Tycho tegen De Goede was spectaculair. In de beginfase kon Tycho geen vat krijgen op de sterke service van De Goede, die al snel een 2-0 voorsprong wist te nemen. Hierna vond Tycho zijn ritme, maar in de vierde game stond De Goede al snel op een 6-1 voorsprong. Tycho vocht voor wat hij waard was en wist de game met 12-10 uit het vuur te slepen. Hierdoor was De Goede gebroken en kon Tycho de vijfde game met 11-5 naar zich toe trekken.

Het dubbelspel werd door Angelo en Tycho op imponerende wijze gewonnen. Met 3-0 lieten zij Verberne en De Goede gedesillusioneerd achter. Na afloop bleef het nog lang gezellig en na een goede pizza te hebben geconsumeerd waren de Us-ers Neil de Goede ook aan de pokertafel de baas.

De stand:

US       6-47
Huizen     6-35
Herwaarden 2  6-26
Rapidity    6-25
VTV 3      6-24
De Veluwe    6-23

Het tweede herenteam is in de derde divisie verwikkeld in een spannende strijd, waarbij zowel het kampioenschap als degradatie nog tot de mogelijkheden behoort. De heren kwamen afgelopen zaterdag echter niet verder dan een 5-5 gelijkspel tegen de reserves van Hilversum. Arco Visser en Bart Schmitz wisten ieder tweemaal te winnen en Rene Poelwijk voegde hier nog één punt aan toe. Na afloop werd een slecht gevoel aan de wedstrijd overgehouden, omdat er toch kansen waren op meer. Zo hadden Visser en Schmitz in de dubbel nog een matchpoint en kon Schmitz tegen Hessing een 2-0 voorsprong niet verzilveren.
Omdat concurrent Noad 2 met 7-3 verloor van Rijnsoever is de schade onverwacht beperkt gebleven en behoort een kampioenschap nog steeds tot de mogelijkheden.

De stand:

Noad 2     6-34
Rijnsoever   6-34
US 2      6-32
Hilversum 2   6-29
Spirit     6-29
HBC       6-22


Week 5: US wint topper tegen Huizen


Het eerste herenteam heeft de topper in de derde divisie tegen Huizen met 6-4 gewonnen. Huizen bleek met Gijs Molenaar een goede kopman in huis te hebben, maar het sterke collectief van de Amsterdammers gaf toch de doorslag. Door deze overwinning heeft US het gat met Huizen vergroot naar tien punten.

Gilles van Oorschot moest het spits afbijten tegen de lastige verdediger Rebel. Gilles had het, zoals altijd tegen verdedigers, erg lastig en de wedstrijd leek eenvoudig naar Rebel te gaan. Twee matchpoints in de vierde game waren echter niet aan de Huizenaar besteed en in de vijfde game kwam Gilles los en kon hij zijn eerste overwinning van de dag bijschrijven. Daarna moest Gilles aantreden tegen Molenaar, de ijzersterke kopman van de gasten. Gilles kwam al snel 2-0 achter en leek op een ruime nederlaag af te stevenen. Op dat moment haalde hij zijn beste spel naar boven en liet Molenaar twee games geheel kansloos. In de vijfde game sloeg Molenaar zijn beste ballen en bleek net iets te sterk voor Gilles.
De laatste wedstrijd van de dag tegen Bilius was het spektakelstuk van de avond. In de vijfde game kwam Bilius met een hoop mazzelballen met 7-1 voor. Een ontketende Gilles wist deze achterstand, onder luide aanmoediging van het publiek, ongedaan te maken en kreeg bij 10-8 twee matchpoints. Bilius wist nog terug te komen, kreeg zelfs een matchpoint, maar uiteindelijk ging Gilles er met de zege vandoor.

Angelo Antonietti was, zoals elke week, weer de sterkste man bij US. Bilius en Rebel werden met speels gemak aan de zegekar gebonden. Tegen Molenaar speelde Angelo een zeer goede wedstrijd. Zelfs door het geschreeuw van Fred van Oostenrijk op de andere tafel liet hij zich niet van de wijs brengen en de wedstrijd naderde in de vijfde game een zinderende apotheose. Weer wist Molenaar op de beslissende momenten zijn beste spel tevoorschijn te toveren en de vijfde game ging met 12-10 naar de Huizenaar.

Tycho Dekkers speelde een slechte wedstrijd en kon slechts één overwinning laten bijschrijven. In de eerste wedstrijd tegen Molenaar werd nog redelijk spel vertoond, maar in de derde en vierde game werden verscheidene kansen niet benut en bleek Molenaar te sterk.
De tweede wedstrijd wist Tycho in vier uiterst moeizame games van de sterk spelende Bilius te winnen. In zijn laatste wedstrijd leed Tycho een onverwachte en ontluisterende 3-0 nederlaag tegen Rebel.

Het dubbel van Angelo en Tycho liep wederom gesmeerd en kwam maar één game in de problemen.
Al met al kunnen de Amsterdammers terugkijken op een prima wedstrijd en kon de shoarmatent met een goed gevoel worden opgezocht. Wederom werd getoond een hecht collectief te zijn, waarbij een goede teamsfeer de basis is.

De stand

US       5-38
Huizen     5-28
Herwaarden 2  5-23
VTV 3      5-23
Rapidity    5-19
De Veluwe    5-19

Het tweede herenteam boekte voor de tweede opeenvolgende week een overwinning. Met 7-3 werd rode lantaarndrager HBC verslagen. Arco Visser was goed op dreef en wist zijn drie wedstrijden met speels gemak te winnen, waarbij met name het gemak waarmee Van Oostenrijk verslagen werd opvallend te noemen was. Bart Schmitz voegde er twee punten aan toe en Robbert Huisman wist één wedstrijd te winnen. Ook het dubbelspel werd gewonnen.
Door deze overwinning is US 2 naar de tweede plaats geklommen en bedraagt de achterstand op koploper Noad 2 slechts vier punten. De degradatiestreep is echter ook niet ver weg, dus een spannende tweede competitiehelft is gegarandeerd…

De stand

Noad 2     5-31
US 2      5-27
Rijnsoever   5-27
Spirit     5-25
Hilversum 2   5-24
HBC       5-16 

Het eerste damesteam van US wist hun eerste overwinning van het seizoen te boeken. In een heus degradatieduel werd, onder aanvoering van een ontketende Linda Visser, met 6-4 gewonnen van Panningen. Visser was goed voor drie punten en Sonja de Fockert en Janneke Slokkers wisten hier beiden nog één punt aan toe te voegen. Ook het dubbelspel werd gewonnen. Ondanks de overwinning lijkt degradatie uit de eerste divisie haast onafwendbaar voor de Amsterdamse dames.

Het tweede damesteam, gebrand om weer het eerste te worden, deed goede zaken door met 10-0 te winnen van de reserves van De Treffers. Binnen 3 uur was het gedaan met het verweer en konden Sylvia Witteveen, Vianda Stel en Imke Martens een welverdiend wijntje nuttigen. De voorsprong op naaste achtervolger JCV is nu zeven punten, zodat het ernaar uitziet dat de dames het volgend seizoen weer in de eerste divisie mogen proberen.Week 4: US klopt De Veluwe


US heeft wederom goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de derde divisie. In Apeldoorn werd De Veluwe met 8-2 verslagen. Gilles van Oorschot kende een slechte dag en moest twee tegenstanders feliciteren. Naaste achtervolger Huizen won met 7-3 van Rapidity waardoor het gat nu 8 punten bedraagt.

Gilles van Oorschot opende het bal tegen de fanatieke Joost Keizer en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Keizer kwam echter terug en ook een 9-7 voorsprong in de beslissende game was niet aan Gilles besteed. Na dit vroege debacle herpakte Gilles zich en klopte de onorthodox spelende invaller Johan Bullinga met ruime cijfers. Vervolgens moest Gilles het opnemen tegen Veluwe kopman Thao Mai. In een goede wedstrijd was Gilles in vijf games nipt de mindere.

Angelo Antonietti bewees wederom zijn waarde voor de Amsterdammers. Nadat eerst Bullinga eenvoudig verslagen werd speelde Angelo een zeer goede wedstrijd tegen Mai, waar op de NK C nog van verloren werd in de halve finale. Dit keer was Angelo, geïnspireerd door de inmiddels gearriveerde US-supportersschare, duidelijk de sterkste met 3-1. Tot besluit liet Angelo zich niet intimideren door de luidruchtige Keizer: 3-0.

Tycho Dekkers moest beginnen tegen Mai en keek binnen de kortste keren tegen een 2-0 achterstand aan. Tycho knokte, zoals vaker dit seizoen, terug van een achterstand, maakte in de vierde game een matchpoint ongedaan en trok in de vijfde game de partij alsnog naar zich toe. In zijn tweede wedstrijd werd Keizer moeizaam met 3-1 verslagen. In de slotpartij kende Tycho enkele zenuwachtige momenten tegen Bullinga, die de meest briljante backhands afwisselde met stijlvolle pirouettes. Uiteindelijk kon Tycho opgelucht ademhalen en was de hattrick een feit.

Ook het dubbelspel van Angelo en Tycho liep weer als een trein en werd eenvoudig binnengehaald. Na afloop werd nog lang nagezeten aan de bar, waar de US-ers aandachtig luisterden naar de verhalen van Joost Keizer, die tussendoor ook nog lekkere frietjes bakte. Al met al een mooie pingpong-middag in Apeldoorn.

De stand:

US       4-32
Huizen     4-24
VTV 3      4-17
Herwaarden 2  4-17
De Veluwe    4-15
Rapidity    4-15

Volgende week is naaste achtervolger Huizen in Amsterdam de tegenstander en kan een grote stap richting kampioenschap gezet worden.

Het tweede team van US, dat ook kampioen wil worden in de derde divisie, wist met 6-4 van Rijnsoever te winnen.
Bart Schmitz was de grote man door drie partijen te winnen. Rijnsoever kopman Van der Landen werd in vijf games geklopt.
Arco Visser won twee partijen, hij verloor nipt in vijf games van Van der Landen. Robbert Huisman heeft zijn vorm dit seizoen nog niet te pakken
en leed drie nederlagen. Het dubbelspel werd gewonnen en zo was de eerste overwinning van US2 dit seizoen een feit.

De stand:

Spirit      4-23
Noad 2      4-23
Hilversum 2   4-21
US 2       4-20
Rijnsoever    4-20
HBC       4-13

Volgende week komt het laaggeklasseerde HBC op bezoek in Amsterdam.Week 3: Herenteam US doet goede zaken


Het eerste herenteam heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan op weg naar het kampioenschap. In Beverwijk werd Rapidity met 8-2 geklopt, terwijl concurrent Huizen met 6-4 verloor van laagvlieger VTV 3.

Gilles van Oorschot beet zoals gebruikelijk het spits af voor de hoofdstedelingen en maakte in drie games korte metten met Rapidity kopman Peperkamp doordat, aldus Gilles, zijn alcoholbalans nu wel goed in orde was. In zijn tweede wedstrijd was Gilles in een zinderend contragevecht nipt beter dan Tessa van Dijk. Gilles slaagde er telkens in een achterstand ongedaan te maken, alvorens in de vijfde game met 11-6 toe te slaan. In zijn laatste wedstrijd bewees Gilles eens te meer niet tegen verdedigers te kunnen spelen en in een onaantrekkelijke wedstrijd won Kai van Dijk met 3-0.

Angelo Antonietti moest zijn 100% score verdedigen en deed dit in eerste instantie met verve. Tessa van Dijk werd vrij eenvoudig aan de kant gezet en ook tegen de verdediger werd na een stroeve start duidelijk gewonnen. In de laatste wedstrijd van de dag ging het echter mis. Een riante voorsprong tegen de lastige Peperkamp werd in de vierde en vijfde game verspeeld en de wedstrijd, en daarmee ook de ongeslagen status, ging verloren.

Tycho Dekkers was weer helemaal hersteld van zijn schouderblessure en kon drie overwinningen laten bijschrijven. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Verdediger Kai van Dijk werd met speels gemak verslagen, waarna het tegen Peperkamp al een stuk lastiger ging. De laatste wedstrijd tegen Tessa van Dijk werd een thriller. Na de tweede game met 20-18 (!) verloren te hebben leek de pijp leeg bij Tycho. Hij rechtte echter zijn rug en glipte er vandoor met de overwinning.

Het dubbelspel met deze week Angelo en Tycho achter de tafel, werd in drie krappe games gewonnen. Na afloop deed Gilles een poging het plaatselijke saté-record te verbreken, maar nadat het om varkensvlees bleek te gaan werd na negen stokjes de poging gestaakt en werd de Mac opgezocht. Overigens dient nog opgemerkt te worden dat de sympathieke Belgische coach van de tegenstanders, bekend om zijn babbels vooraf, halverwege geruisloos met de staart tussen de benen het strijdtoneel verlaten had.

Doordat concurrent Huizen van VTV verloor heeft US nu een voorsprong van zeven punten en lonkt de tweede divisie.

Stand:

US       3-24
Huizen     3-17
Herwaarden 2  3-14
De Veluwe    3-13
Rapidity    3-12
VTV 3      3-10

Het tweede team van US, dat ook kampioen wil worden in de derde divisie, deed wederom slechte zaken. Zonder kopman Arco Visser werd slechts met 5/5 gelijkgespeeld tegen de reserves van Noad. Bart Schmitz was goed voor twee overwinningen, René Poelwijk en Robbert Huisman wisten elk eenmaal te winnen en ook het dubbelspel werd gewonnen. US 2 staat nu op een vijfde plaats, maar met slechts vier punten achterstand op koploper Spirit behoort het kampioenschap nog tot de mogelijkheden.Week 2: US 1 op koers


Waar het ervaren tweede team het voorlopig nog laat afweten in de kampioensrace in de derde divisie, zijn de jonge honden van team één uit de startblokken geschoten. De degelijke 9-1 overwinning op VTV van vorige week kreeg afgelopen zaterdag een passend vervolg. De reserves van Herwaarden werden in een gezellige sfeer na een 2-3 tussenstand met 7-3 verslagen.

Gilles van Oorschot opende het bal tegen Vd Lans, maar zat met zijn hoofd nog bij zijn nederlaag van vorige week tegen De Goede (twee beiden- beiden twee). Na dit desastreuze begin gooide Gilles er nog een paar laagjes lijm op, dronk nog een paar biertjes en won zijn overige twee wedstrijden vrij soepeltjes.

Tycho Dekkers was weer terug van een blessure en speelde nog niet fantastisch. In de eerste wedstrijd werd tegen Bernhardt ternauwernood een 2-0 achterstand ongedaan gemaakt. Daarna ging het echter mis, Tycho liet Vd Lans ontsnappen, hetgeen vooral tot ergernis bij ‘coach’ Gerard H. leidde. De laatste wedstrijd stond Tycho er weer tegen Van Meurs, die met zijn aandacht meer leek te zijn bij al het vrouwelijk schoon in de zaal dan bij zijn eigen tafeltennisspel. Of de vliegende hekjes de dames wel konden bekoren blijft echter de vraag…

Angelo Antonietti bestempelde zichzelf voor de tweede week achtereen tot absolute kopman van US1. Met de gebruikelijke spelvreugde werden alle drie de Brabantse tegenstanders soeverein aan de zegekar gebonden, waarna hij dan ook door zijn teamgenoten op de schouders genomen werd en zelfs de complimenten van Gerard H. in ontvangst mocht nemen.

Het dubbelspel werd door Gilles en Angelo verloren. Na twee matige games kwamen de Amsterdammers langzaam maar zeker in hun ritme, maar aan een nederlaag konden zij niet meer ontkomen. Kenner Gerard H. zag echter wel toekomst in het dubbel. Of dit vertrouwen gegrond is zullen de volgende wedstrijden moeten uitwijzen…

Na afloop werden er nog een paar lekkere biertjes gedronken met de sympathieke Brabantse tegenstanders, en gaf onze dove tegenstander nog een mooie les in gebarentaal aan een brutale US-dame, waaruit bleek dat hij niet onder de indruk was van de schildpad-truc. Uiteindelijk kon eenieder tevreden het bed weer opzoeken…

De stand:

US 1     2-16
Huizen 1   2-13
Rapidity 1  2-10
Herwaarden 2 2-9
De Veluwe 1 2-8
VTV 3    2-4

Geef een reactie