Voorjaar 2009: heren 1

De belevenissen van US 1 in het voorjaar van 2009

Week 10: Heren 1 verliest ondanks invalbeurt Riny
Week 9: US gedegradeerd na nederlaag tegen Bergeijk
Week 8: US haakt af na nederlaag tegen Westa
Week 7: US kan geen vuist maken tegen Charybdis
Week 6: US boekt eerste overwinning en houdt handhaving in zicht
Week 5: US krijgt te weinig tegen Kluis
Week 4: Ruime thuisnederlaag US
Week 3: US onderuit in Wessem
Week 2: Ruime nederlaag US bij Charybdis
Week 1: Van Oorschot beperkt schade US
US verplettert Avanti in oefenwedstrijdWeek 10: Heren 1 verliest ondanks invalbeurt Riny


US besluit seizoen met nederlaag

De tafeltennisheren van US hebben ook de laatste wedstrijd in de eerste divisie verloren. In Geleen was Kluis met 7-3 te sterk. Tycho Dekkers sprokkelde voor de Amsterdamse studenten twee punten bij elkaar door Van den Oord en Gamzaev te verslaan. Gilles van Oorschot wist hier nog één punt aan toe te voegen door in een schitterende wedstrijd Gamzaev te verschalken. Coach Riny Slagt maakte door een blessure van Angelo Antonietti zijn debuut in de eerste divisie. Slagt speelde niet onverdienstelijk, maar kwam niet verder dan één winstgame. Aan Limburgse zijde bleef Op den Kamp knap ongeslagen.

Volgend seizoen zullen de US-ers in dezelfde samenstelling weer voor de titel in de tweede divisie gaan strijden.Week 9: US gedegradeerd na nederlaag tegen Bergeijk


Het eerste herenteam van US is afgelopen zaterdag na de 8-2 nederlaag in en tegen Bergeijk officieel gedegradeerd uit de eerste divisie. Tegen Bergeijk bleken de Amsterdamse studenten op de beslissende momenten een maatje te klein.

Gilles van Oorschot speelde sterk en zette Sengers in vijf games aan de kant. Tegen De Hoop speelde Gilles eveneens een schitterende wedstrijd maar na vier goede games, was de tank in de vijfde game leeg en trok De Hoop de wedstrijd naar zich toe.

Angelo Antonietti wist in een goede wedstrijd De Hoop te kloppen en leek tegen Sengers op een eenvoudige overwinning af te stevenen. Sengers kwam echter in vijf games alsnog langszij.

Tycho Dekkers speelde slecht. Tegen De Hoop bleek een 1-0 en 6-2 voorsprong niet voldoende en tegen Sengers werd in vijf spannende games verloren.

Bergeijk kopman Marco Bottram bleek zoals verwacht veel te sterk voor de Amsterdammers. In het dubbelspel lagen kansen voor Angelo en Tycho, maar met 3-2 waren Bottram en Sengers de sterksten.Week 8: US haakt af na nederlaag tegen Westa


Het eerste herenteam van US heeft in het cruciale degradatieduel tegen de reserves van Westa een gevoelige 9-1 thuisnederlaag geleden. Door deze nederlaag is degradatie nu onafwendbaar voor de Amsterdamse studenten. Tycho Dekkers redde tegen Westa de eer door met 11-1 in de vijfde game NK halve finalist Bob Franssen te verslaan. Joep Raemakers en Paul van der Leur bleken voor alle US-ers een maatje te groot.

Tegen Raemakers kwam Tycho nog wel in de buurt van een overwinning, maar hij verloor met 12-10 in de beslissende game. Angelo Antonietti voelde zich niet goed en kwam helaas niet in de buurt van een overwinning. Gilles van Oorschot speelde met name tegen Raemakers een sterke wedstrijd maar moest desondanks zijn tegenstanders feliciteren. Het dubbelspel werd door Angelo en Tycho nipt in vijf games verloren.Week 7: US kan geen vuist maken tegen Charybdis


De heren van US hebben afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Charybdis uit Leiden geen goede zaken gedaan in de strijd om degradatie. Er werd met maar liefst 9-1 verloren. Tycho Dekkers redde voor de Amsterdamse studenten de eer door Gerhard Kray te verslaan. Verder wist Tycho bijna te stunten tegen Simon Goessens maar met 11-9 in de vijfde game trok hij aan het kortste eind.

Angelo Antonietti kwam alleen tegen Kray in de buurt van een overwinning, maar een slechte start in de vijfde game kwam hij niet meer te boven. Gilles van Oorschot had last van zijn rug en bereikte niet zijn normale niveau. Opmerkelijk was de aanvaring van Gilles met de scheidsrechter, die blijk gaf van een erg laag empathisch vermogen en die Gilles tot twee maal toe totaal onnodig de geel-rode kaart liet zien, waarna de gemoederen hoog opliepen.

Door deze nederlaag blijven de degradatiezorgen acuut, maar desondanks is er nog alle hoop op een goede afloop. De thuiswedstrijd tegen Westa 2 volgende week is cruciaal.

De stand:

Charybdis  7-57
Bergeijk  7-52
Kluis    7-31
Middelburg 7-26
US     7-22
Westa 2   7-22Week 6: US boekt eerste overwinning en houdt handhaving in zicht


Afgelopen zaterdag heeft het eerste herenteam van US voor het eerst dit seizoen een overwinning behaald. De uitwedstrijd tegen Middelburg werd met 7-3 gewonnen. De Amsterdamse studenten moesten ieder in John Scott hun meerdere erkennen. De overige wedstrijden werden overigens niet zonder slag of stoot binnen gehaald.

Angelo Antonietti kwam tegen Soren de Witte goed weg, toen hij op 9-9 in de vijfde game een randbal had. De Witte werd daarop zo boos dat hij geel-rood kreeg en de overwinning van Angelo was daarmee een feit. Ook tegen Jelle Rhee moest Angelo tot het gaatje gaan, maar met 11-9 in de beslissende game was hij nipt de sterkste.

Gilles van Oorschot won gedecideerd van Rhee maar keek tegen De Witte al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Gilles rechtte daarop zijn rug en wist de volgende drie games en dus de wedstrijd binnen te slepen.

Tycho Dekkers zag tegen Rhee een 9-3 voorsprong in de vijfde game veranderen in een 10-9 achterstand. Tycho bleef echter rustig, werkte twee matchpoints weg en wist de partij alsnog te winnen. De wedstrijd tegen De Witte wist Tycho eenvoudig met 3-0 te winnen.

Middelburg-kopman John Scott kende een goede middag en alledrie de US-ers konden niet in de buurt van en overwinning komen. Het dubbelspel werd door Angelo en Tycho wel op knappe wijze gewonnen tegen Scott en Rhee.

Door deze overwinning is handhaving opeens weer heel goed mogelijk. Onderin is het ontzettend spannend en het gat met de veilige vierde plaats is slechts twee punten.

De stand:

Charybdis    6-48
Bergeijk    6-42
Kluis      6-24
Middelburg   6-23
Westa 2     6-22
US       6-21Week 5: US krijgt te weinig tegen Kluis


Het eerste herenteam van US heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Kluis met 7-3 verloren. Voor de Amsterdamse studenten was Angelo Antonietti twee maal succesvol en Gilles van Oorschot kon zich eenmaal laten feliciteren. Tycho Dekkers is zijn vormcrisis nog niet te boven en bleef wederom met lege handen. Er had echter meer ingezeten voor de thuisploeg want vier van de vijf vijfsetters gingen naar de gasten uit Limburg.

Gilles van Oorschot begon met een kansloze nederlaag tegen Houben, waarna hij zich sterk herstelde door Van den Oord te verslaan. In de spectaculaire slotwedstrijd kon Gilles in de vijfde game tegen Gamzaev net niet doordrukken.

Angelo Antonietti begon met een eenvoudige zege op Gamzaev. Daarna werd in een mooie wedstrijd ook Houben aan de zegekar gebonden. Tegen Van den Oord leek Angelo zijn hattrick binnen te slaan, maar in de vijfde game kwam hij net tekort.

Tycho Dekkers kwam in zijn eerste wedstrijd tegen Van den Oord sterk terug van een 2-0 achterstand, maar kwam in de vijfde game duidelijk tekort. Na een ontluisterende nederlaag tegen Gamzaev volgde een sterke wedstrijd tegen Houben, waarin Tycho op de beslissende momenten de verkeerde keuzes maakte en met 3-1 verloor.

Het dubbelspel werd ook in vijf games verloren door Tycho en Angelo.

Door deze nederlaag is degradatie haast onvermijdbaar geworden.Week 4: Ruime thuisnederlaag US


Het eerste herenteam heeft afgelopen zaterdag ook zijn vierde wedstrijd van het seizoen verloren. In eigen huis werd met 8-2 verloren tegen kampioenskandidaat Bergeijk. Angelo Antonietti zorgde voor de punten door Sengers en De Hoop te kloppen. Bottram bleek een onneembare vesting.

Kansen op meer waren er zeker. Tycho Dekkers verloor nipt met 3-2 van De Hoop en Gilles van Oorschot kwam in het klapstuk van de avond ook maar net te kort tegen Sengers. Ook in de dubbel lagen kansen op een extra punt. Met 12-10 in de vijfde game moesten Angelo en Tycho echter hun meerderen erkennen in Bottram en Sengers.Week 3: US onderuit in Wessem


De heren van US hebben ook hun derde wedstrijd in de eerste divisie verloren, waardoor het degradatiespook steeds dichterbij komt. In Wessem werd tegen de reserves van Westa met 7-3 verloren. Alleen Angelo Antonietti haalde zijn niveau en won van Vanja van Pol en Joep Raemakers. Gilles van Oorschot en Tycho Dekkers hadden een slechte dag en wisten niet tot winst te komen. Aan de kant van Westa blef Paul van der Leur ongeslagen. Opmerkelijk was de overwinning van US in het dubbelspel tegen Van der Leur en Bob Franssen, waarbij de vijfde game met 11-1 naar de Amsterdamse studenten ging.Week 2: Ruime nederlaag US bij Charybdis


In de uitwedstrijd tegen Charybdis zijn de heren van US er niet in geslaagd voor een stunt te zorgen. De thuisclub was in Leiden met 8-2 te sterk. Gilles van Oorschot en Tycho Dekkers wisten voor de Amsterdamse studenten ieder één wedstrijd te winnen, tegen Milan Stepanovsky. Angelo Antonietti verscheen met koorts achter de tafel. Hij probeerde het wel, maar na één wedstrijd staakte hij de strijd. Gilles van Oorschot maakte in de wedstrijd tegen Simon Goessens nog kans op een tweede overwinning, maar kwam op de beslissende momenten tekort. De andere wedstrijden gingen duidelijk naar Charybdis, waar met name het sterke spel van Thijs Langeveld opviel.

Door deze nederlaag zijn de Amsterdammers definitief de degradatiezone in gedrukt, maar er is nog alle hoop op handhaving.

De stand:

BERGEYK        2- 16 
CHARYBDIS       2- 16 
TTC DELTA MIDDELBURG 2- 11 
US          2- 6
KLUIS         2- 6  
OPENLINE WESTA 2   2- 5 

Het tweede team gaf zijn goede start van vorige week in de derde divisie een passend vervolg. Nieuw Vennep werd met 8-2 verslagen. Alleen René Poelwijk, vorige week nog matchwinner, moest zich twee keer laten feliciteren. Bart Schmitz had zijn vorm weer teruggevonden en ook Dennis Hofheinz bleef ongeslagen.

De stand:

ODION 1          2- 17 
US 2           2- 14 
HILVERSUM 4        2- 10 
HBC 1           2- 8 
NIEUW VENNEP 1      2- 6 
GTTC GRONINGEN 2     2- 5 

Het derde team leed in Monster tegen Smash een gevoelige 7-3 nederlaag. Ruben Peters en Berend Jonker wisten ieder eenmaal te winnen en ook het dubbelspel werd gewonnen. John Uyleman bleef zonder overwinning.

De stand:

DOCOS 1          2- 18 
WANZL/BELCRUM 2      2- 14 
SMASH (M) 1        2- 13 
US 3           2- 7 
VTV (N) 2         2- 4
TAVERZO 2         2- 4 Week 1: Van Oorschot beperkt schade US


De tafeltennisheren van US kenden een moeizame start bij hun debuut in de eerste divisie. Tegen concurrent voor degradatie Middelburg werd in eigen huis met 6-4 verloren. Gilles van Oorschot, Angelo Antonietti en Tycho Dekkers wisten allen eenvoudig met Jelle Rhee af te rekenen. Verder deed alleen Van Oorschot wat van hem verwacht werd door Soren de Witte te verslaan. Dekkers en Antonietti lieten het tegen de verrassend goed spelende De Witte liggen. John Scott was, zoals verwacht, te sterk voor alle Amsterdammers, alhoewel Dekkers nog wel een vijfde game wist af te dwingen.
Uitblinker Van Oorschot in karakteristieke houding

Het tweede team kende een goede start in de derde divisie. Ondanks een off-day van kopman Bart Schmitz werd met 6-4 van GTTC 2 gewonnen. Uitblinker Rene Poelwijk wist al zijn wedstrijden te winnen en invaller Berend Jonker was twee maal succesvol. Ook het dubbelspel ging naar de Amsterdammers.

Het derde herenteam luidde hun debuut in de derde divisie in met een 6-4 nederlaag tegen Wanzl Belcrum 2. John Uyleman won twee wedstrijden, Bonno Beemsterboer en Ruben Peters waren eenmaal succesvol.

Het eerste damesteam kende een slechte start in de eerste divisie. Tegen de talenten van Smash werd met 8-2 verloren. Imke Matens en Marleen Visser redden de eer. Het tweede damesteam verloor in de tweede divisie met 7-3 van Disnierats.US verplettert Avanti in oefenwedstrijd


De heren van US hebben afgelopen zaterdag aangetoond klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. De oefenwedstrijd tegen Avanti werd met maar liefst 15-3 gewonnen. Voor US wonnen Angelo Antonietti, Gilles van Oorschot en Tycho Dekkers drie van de vier wedstrijden. Zij moesten allen Martin Groenewold feliciteren. Gastspeler Arnoud Meijer won ook van Groenewold en bleef ongeslagen. Ook beide dubbelspelen gingen naar de Amsterdamse studenten.

Van de USers maakte Gilles van Oorschot de beste indruk. Met sterk aanvallend spel werden Jeroen de Heide, Jeffrey Strik en Bas Pannebakker aan de kant gezet. Tegen Groenewold hing een stunt lang in de lucht, maar de vedette van Avanti won met 11-9 in de vijfde game.

Angelo Antonietti en Tycho Dekkers kenden meer problemen. Vooral Jeroen de Heide kreeg genoeg kansen om de Amsterdammers enkele punten afhandig te maken. Tegen Angelo was een 2-0 en 10-7 voorsprong niet aan hem besteed en tegen Tycho werd een 10-7 voorsprong in de vijfde game uit handen gegeven.

Gastspeler Arnoud Meijer bleek onverslaanbaar. Met sterk verdedigend spel werden alle Avanti spelers aan de zegekar gebonden.

Na de geslaagde oefencampagne begint volgende week het echte werk. Concurrent voor degradatie Middelburg komt dan op bezoek in Amsterdam. Aanvang 18 uur.

Ook heren drie liet zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Tegen Hilversum vier werd met 12-6 gewonnen. John Uyleman was goed op dreef en won vier wedstrijden. Berend Jonker was goed voor drie punten en Ruben Peters en Bonno Beemsterboer wonnen twee wedstrijden.

Geef een reactie