Zaterdag 14-9 thuiswedstrijden zaal Tempo Team

Hèhè, we mogen weer. Iedereen heeft de hele zomer keihard uitgerust om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. De transferperiode was deze zomer extra roerig bij onze mooie club. Nadat de stofwolken waren neergedaald, bleek er één team minder te zijn. Dat was team 2. Het voorjaarsseizoen werd er kansloos gedegradeerd en dus moesten er koppen rollen. Hierbij koos team 1 voor eigen jeugd en mocht Dylan Plett zich melden aan het front. Ook onze voorzitter zal zijn rentree maken in het eerste team. Arco en Jos worden herenigd met Han en Gilles in het tweede. Er zijn nog zat andere mutaties, maar deze schrijver heeft haast want Erwin wil resultaat zien.

US 1 – TOGB 1 | 1e Divisie
Ons vlaggenschip heeft zich afgelopen seizoen weten te handhaven in de 1e divisie-B, waardoor het nu in de reguliere 1e divisie poule terecht komt. Oftewel, aankomende zaterdag mogen ze het opnemen tegen oud-Nederlands kampioen Michel de Boer en consorten. De vorm binnen het team is wisselend, met als graadmeter de US Open van afgelopen zaterdag. Kret had, zelfverklaarde tafeltennis god, John Scott bijna op de knietjes, Jeroen speelde zeer zakelijk alle partijen in vijven en kwam de poule door en Plett schopte het tot de halve finale waar Koen Hageraats 34 maten te groot was. Pieter en Tycho moesten helaas genoegen nemen met het troosttoernooi. Of het onze toppers lukt om te stunten tegen TOGB moet je absoluut zaterdag om 17.00 bij Tempo-Team komen zien!

US 2 – De Toekomst 2 | 3e Divisie
Versterkt met Jos en Arco, zullen onze reserves dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet in degradatiegevaar komen. De Spinkoning staat uiteraard gelijk in de basis en zal met gewiekste ballen zijn voornamelijk jeugdige tegenstanders het vuur aan de schenen leggen. Grote onzekerheid bestaat er over de man van glas, Gilles. Zal hij in tegenstelling tot de US Open nu wel aan tafel verschijnen. We gaan het zien…

US 3 – Stede Broec 2 | Overgangsklasse
In deze mega-poule van acht teams zullen Schef, Sandor, Strikkie, Berend en kwaliteitsinjectie Robbert het opnemen tegen de West-Friezen van Stede Broec. Een plek bij de eerste vier is het doel. Dat betekent dat handhaving zeker is en dat er in de play-off om het kampioenschap gestreden kan worden. Met Robbert als beoogde kopman behoort dit zeker tot de mogelijkheden.

US 4 – Tempo-Team 3 | Overgangsklasse
Een topseizoen in de 1e klasse werd beloond met een promotie van niet één, maar twee niveaus omhoog. De prestaties waren blijkbaar zo indrukwekkend dat de Rhebergjes het in de Overgangsklasse mogen proberen. Vrijwel iedereen van dit zeskoppige team is al in de zaal gesignaleerd om zich voor te bereiden op de nieuwe uitdaging. Op de usual suspect na natuurlijk. Frappant detail is, dat ze het zaterdag mogen opnemen tegen Jonah Kahn, vorig seizoen nog deel uitmakend van ons eerste team. Net als Michel de Boer heeft Jonah ervoor gekozen om zijn zoontje (Ivan) naar de top te loodsen. Aan de gladiatoren van team 4 om hier nog even een stokje voor te steken.

US 5 – The Victory 3 | Hoofdklasse
Na het wegvallen van het tweede is er plek voor nieuwe gezichten op de zaterdag. Het geschal van Riny zal nog luider door de zaal klinken in het, vergeleken met de ACH, kleine gebouw van Tempo-Team. Schaaltjes bittergarnituur moest hij hiervoor wel opgeven, wat een sportman. Handhaven in de Hoofdklasse zal een schier onmogelijke opgave worden, nadat er vorig seizoen een klasse lager al gedegradeerd werd. Maar ach, de bal is rond, het netje deels wit en de tafel 2.74m lang. Zet hem op!

Wat veel US’ers al tijden bezighoudt is de aanwezigheid van Gerard Happé. De laatste maanden wat kwakkelend met de gezondheid, maar óh zo onmisbaar. Deze éénmans F-Side heeft al menig tegenstander van team 1 het bloed onder de vandaan nagels gehaald en daarnaast vooral Tycho tot grote hoogte gestuwd. Voordat hij echt in zichzelf gaat geloven stop ik met de complimentjes, maar stiekem vindt iedereen het toch leuk als je er zaterdag weer bij bent!

Groetjes,
Dylan

Geef een reactie