Zaterdag 19 november thuiswedstrijden zaal Tempo Team 17:00 uur

Alweer halverwege zijn we en kijkend naar de stand in de poules van onze zaterdagteams, mag het voor een aantal snel afgelopen zijn. Erwin hunkerde al weken naar weer een nieuw stukje, maar deze schrijver had het druk met het missen van matchpoints. Net als de rest van ons vlaggenschip. Zouden alle vijfsetters in punten zijn omgezet, was er wellicht nog kans op handhaving. Nu is het na vijf wedstrijden wel zo’n beetje klaar. Hetzelfde geldt eigenlijk voor team 4 en 5, die na hun dubbele promotie inmiddels achter de feiten aan lopen. U merkt het al, de tendens van dit stukje is alles behalve uitgelaten.

US 1 – Tempo-Team 2 | 1e Divisie
Het altijd warme Tempo-Team 2 deed twee weken terug nog even extra zijn best om de mannen van ons eerste welkom te heten. Na het opzetten van onze eigen tafel en het regelen van onze eigen ballen was de toon wel weer gezet. Voor Tycho was dit, met een fraaie hattrick, de wedstrijd van de wederopstanding. Na een lange dip wist deze Amsterdamse rivaliteit het beste in de kopman naar boven te halen. Of hij dit kunstje zaterdag zal herhalen is nog onzeker. Kret schijnt regelmatig op donderdagavonden de onderhandelingen voor het afstaan van zijn plekje te openen. Wie weet dat de man met maar één trainingsbroek toch zijn basisplaats weet te pakken.

US 2 – Slagvaardig 1 | 3e Divisie
Team twee doet het zeker niet onverdienstelijk met een keurige tweede plek op het moment. De twee mindere resultaten tussendoor zijn uiteraard te wijten aan de afwezigheid van de grote Visser. Zaterdag terug in de basis, dus lichtvoetig spektakel gegarandeerd. Ook bijna-vader Jos heeft zich onlangs weer op het strijdtoneel gemeld en loopt als vanouds zeer elegant om zijn forehand heen. Willen ze de kans vergroten om volgend jaar de degens met team 1 te kruisen in de 2e divisie, dan moet er een stevige uitslag worden neer gezet.

US 3 – De Victors 1 | Overgangsklasse
Net als afgelopen seizoen draait het derde mee in de buik van deze monsterlijk grote poule. Een plekje bij de eerste vier lijkt absoluut tot de mogelijkheden te behoren. Hiermee zouden ze zich direct veilig spelen. Een eerste stap naar deze play-offs kan worden gezet tegen De Victors. In het verleden werden goede resultaten behaald tegen de noorderlingen. Laten we wel hopen dat Sandor op tijd is, je weet maar nooit wanneer hij zijn zoon van het politiebureau moet ophalen. 😉

US 4 – Het Nootwheer 1 | Overgangsklasse
De degradatiekraker die eigenlijk geen kraker is staat op het programma voor US 4. Met een zeer beperkt aantal punten lijkt de strijd er na vijf wedstrijden op te zitten. Absoluut geen schande natuurlijk voor de krijgers die een klasse oversloegen. Zoveel mogelijk ervaring opdoen is het devies. Om vervolgens met frisse moed in de Hoofdklasse opnieuw te beginnen. Wel nog even met een goed gevoel dit seizoen uitbollen!

US 5
Het vijfde team dat normaal gesproken op zaterdag speelt heeft een aantal weken vrij. Er kon niet verplaatst worden met de tegenstander. Wellicht dat één van jullie de nobele taak van het koken op zich wil nemen? Kom in ieder geval jullie ploegende clubgenoten aanmoedigen! Tot zaterdag 😄

Dylan P.

Geef een reactie